- Ocak 11, 2024
Schneider Electric, Net Sıfır Hedefleri için Akıllı Şebeke Teknolojileri Sunuyor
Schneider Electric, sürdürülebilirlik hedefleri ve net sıfır bir dünya için, elektrik şebekelerinin güncellenmesinin ve modern teknoloji ile buluşmasının önemini vurguluyor.
Bu kapsamda COP28 ve Enlit 2023 de dahil olmak üzere uluslararası platformlarda hızlı, verimli ve akıllı şebekelerin kurulması için eylem çağrısında bulunan Schneider Electric, sunduğu inovasyonlarla bu süreci kolaylaştırmaya ve hızlandırmaya odaklanıyor.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, BM İklim Değişikliği Konferansı COP28 ve Fransa’da gerçekleşen ve endüstri liderlerinin buluştuğu Enlit 2023 Konferansı başta olmak üzere uluslararası platformlarda sürdürülebilir bir enerji geçişi için deneyim ve çözümlerini paylaşıyor. Bu kapsamda şirket, enerji geçişi ve sürdürülebilirlik eylemlerinin hızlandırılması için eski şebeke altyapısının dijital, akıllı ve verimli sistemlerle yenilenmesi gerekliliğini vurguluyor.
Ağ otomasyonuna sahip akıllı şebekelerin düşük karbonlu bir enerji sektörü ve ekonomi için kritik önem taşıdığını vurgulayan Schneider Electric Güç Sistemleri ve Servisleri Bölümü Başkan Yardımcısı Frederic Godemel, “Enerji geçişinin en temel zorluğu şebeke üretimini ve verimliliğini artırmaktır. Bunu ise şebekeye daha fazla yenilenebilir enerji sağlayarak ve emisyonların artmasını önleyerek başarabiliriz. Bunu mümkün kılacak, ağa bağlı ekipman ve yazılım teknolojilerine sahip olmamıza rağmen; esnek, dijitalleştirilmiş elektrik şebekeleri için yeterince hızlı bir ilerleme kaydedilmiyor. Bu da net sıfır hedeflerinin önünde bir engel teşkil ediyor. Bu bilinçle tüm yetkili mercileri ve endüstri liderlerini altyapıları yenileme ve güçlendirme eylemlerine katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Schneider Electric, sunduğu inovasyonlarla elektrik dağıtım şirketlerinin şebekeleri dijitalleştirmesini çevik bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyor ve elektrik değer zincirindeki tüm aktörler arasında daha iyi bir iş birliğine imkanı sunuyor.
RM AirSeT – elektrik dağıtım şebekesi için yeni saf hava çözümü: AirSeT’in saf hava teknolojisi, orta gerilim (OG) elektrikli ekipmanlardan kaynaklanan güçlü SF6 sera gazı kullanımını ortadan kaldırıyor. RM AirSeT, Fransa’nın OG dağıtım şebekesinde pilot olarak kullanılan yeni nesil gaz yalıtımlı şalt cihazlarının ilki. Avrupa’nın en büyük dağıtım şebekesi operatörü Enedis, sertifikasyon sürecinin bir parçası olarak, Schneider Electric’i Fransız şebekesindeki trafo merkezleri için SF6 içermeyen ekipman tedarikçisi seçti.
EcoStruxure Microgrid Flex: Daha hızlı uygulama için mikro şebeke yapılandırmasını standartlaştıran ve basitleştiren, proje zaman çizelgelerini önemli ölçüde azaltan sektörde bir ilk. 2023 yılı başında sektöre sunulan Microgrid Flex teknolojisi Avrupa başta olmak üzere çeşitli pazarlarda yaygınlaşıyor.
EcoStruxure Transformer Expert: Şebekelerde transformatör sağlığını izleme ve bakım işlemlerini optimize etmeye yardımcı olan, kurulumu kolay bir Nesnelerin İnterneti sensörleri ve yazılım analizi aboneliği sunuyor.
EcoStruxure Power Automation System: PowerLogic P7 koruma rölesi, dijital ikizi ve en yeni EcoStruxure Power Automation System Mühendisliği ve EcoStruxure System Management araçları, daha güvenilir elektrik şebekeleri, daha düşük bakım maliyetleri ve optimize edilmiş güç yönetimi için yaşam döngüsünü kapsayan bir trafo merkezinin sanal bir temsilini oluşturmaya yardımcı oluyor.
Yeni bulut tabanlı EcoStruxure Distributed Energy Resource (DERMS): Microsoft Azure’da mevcut olan EcoStruxure DERMS, hızla artan kapasite talebini karşılamak ve esnek müşteri deneyim yolculukları ile hızlı dağıtımları mümkün kılmak için dağıtılmış enerji kaynaklarını (elektrikli araçlar, enerji depolama ve çatı güneşi) yönetiyor.
Dijital Şebeke platformu: EcoStruxure Advanced Distribution Management System’in (ADMS) 2024 yılının ilk döneminde sunulacak en son sürümleri ve dijital şebeke platformu EcoStruxure ArcFM ile verimliliği yükseltmek, maliyetleri düşürmek, güvenilirliği ve şebeke verimliliğini artırmak için tek bir şebeke modeli kullanan birleşik, veri merkezli bir mimari mümkün oluyor.