• Ekim 21, 2024

TTMD XVI Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojileri Sempozyumu

TTMD XVI Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojileri Sempozyumu

HVAC Sistem Tasarımında Gömülü Enerji ve Karbon Yayımı” başlığını taşıyan TTMD XVI Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojileri Sempozyumu 22-24 Ekim 2024 tarihleri arasında sanal ortamda gerçekleştirilecektir.

 

2023 Aralık ayında BAE’de düzenlenen COP 28 sonrasında, ülkelerin emisyon azaltma hedeflerini teşvik edilmesi planlamakta ve belirlenen hedeflerin tüm dünya çapında hükumetler tarafından ciddiye alınması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda yayımlanan bildiriye göre, HVAC sektörü ve dolayısıyla Uluslararası Sempozyumumuzun yakın gelecekte gezegenimizi daha sürdürülebilir hale getirme hedefine ulaşmak için sorumluluğu bulunmaktadır.

 

TTMD XVI Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojileri Sempozyumu’nun mütevazı hedefi, HVAC+R alanındaki sürdürülebilirlik hedefi ile ilgili yenilikçi yaklaşımlar, kavramlar, tasarımlar ve ürünlere ilişkin perspektifi genişletmektir. Önceki sempozyumlarda olduğu gibi amacımız akademiye ulaşmanın ötesinde, aynı zamanda yapı bilgi modellemesi, veri ve simülasyon, dijitalleştirme, bilgi teknolojisi (BT) ve işletme teknolojisi (OT), yeni tasarım kriteri olarak iç mekan çevre kalitesi, mikro iklim, bina etkileşimleri ve dayanıklılığı, enerji verimli bina, yeni HVAC sistem tasarım yaklaşımları ve son olarak yenilenebilir enerji kullanımı konularındaki alan uygulayıcılarının uzmanlığını da dahil etmektir.

XVI. Uluslararası Yapıda Tesisat Sempozyumu bu konularda çalışan akademisyen, mühendis, mimar, meslek çalışanı, üretici, müteahhit ve tasarımcının bilgi alışverişi yapmalarına olanak sağlayacak bir platform vazifesi görecektir. Bu amaçla sizleri TTMD tarafından düzenlenen bu sempozyuma davet ediyoruz.

SEMPOZYUMUN AMACI

İlki 1994 yılında gerçekleştirilen ve on altıncısı yapılacak olan Uluslararası Yapıda Tesisat Sempozyumu, sürekli gelişerek her yeni dönemde daha geniş kitlelere ulaşmaktadır. İki yılda bir yapılan bu sempozyumun amacı; Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İklimlendirme ve Sıhhi Tesisat alanlarında bilimsel ve teknolojik gelişmeleri tartışabilmek, ayrıca tasarımcı, uygulayıcı, araştırıcı ve işletmecilerin deneyimlerinden faydalanabilecek uygun bir platform yaratmaktır. Sempozyum, Doğu ve Batı arasında coğrafi, ticari, bilgi ve teknoloji alanlarında bir buluşma merkezi, bir köprü olacaktır.

 

Ücretsiz Kayıt Olmak İçin: https://symposium.ttmd.org.tr/en/registration/

 

SEMPOZYUMUN TEMASI

HVAC Sistem Tasarımında Gömülü Enerji ve Karbon Yayımı

 

SEMPOZYUM KONU BAŞLIKLARI

  1. Binalarda Gömülü Enerji ve Karbon Salımı ve HVAC Sistemleri
  2. Sıfır Karbon Yayımlı Binalar (Sıfır Emisyonlu Binalar)
  3. Sıfır Yayımlı (emisyonlu) Bina Tasarımında Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi
  4. Regülasyonlar ve Standartlar
  5. Binalarda Enerji Etkin Yenileme (Güçlendirme)
  6. Modelleme, Simülasyonlar ve Bütünleşik Tasarım
  7. Yenilenebilir Enerji Uygulamaları
  8. Yeni HVAC Sistem Tasarımı Yaklaşımları
  9. Temel Yaklaşımlar

Diğer Haberler

Kombi ile Ekonomik Isınma Yöntemleri

Kombi ile Ekonomik Isınma Yöntemleri

Havalar soğumaya, evlerin konfor kaynağı kombiler de çalışmaya başlıyor. Yoğuşmalı kombiler, enerji tasarruflu ve verimli çalışma…
Çukurova Isı’yı Liderliğe Taşıyan Adımlar

Çukurova Isı’yı Liderliğe Taşıyan Adımlar

Çukurova Isı, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. Radyant ısıtma pazarında yüzde 65’lik bir pazar payına sahip olan şirket,…
Veri Merkezlerinde Dönüşüm Sürüyor: Mobil Veri Merkezleri

Veri Merkezlerinde Dönüşüm Sürüyor: Mobil Veri Merkezleri

Günümüzde artan dijitalleşme, dünyanın birçok noktasında veri merkezlerinin inşa edilmesine yol açtı. IoT, bulut bilişim ve…