• Eylül 18, 2024

Beltelecom, Veri Merkezi Yatırımlarında Dördüncü Kez İmbat’ı Tercih Etti

Beltelecom, Veri Merkezi Yatırımlarında Dördüncü Kez İmbat’ı Tercih Etti

İmbat, 34 yıllık tecrübesi, Ar-Ge gücü ve inovatif çözümleri ile veri merkezi soğutma sistemleri konusunda dünya çapında gelişmelere uygun, en son teknoloji ile tasarlanan ve optimum performans sunan çözümleri ile öne çıkıyor. İmbat’ın veri merkezi soğutma sistemleri, güvenilirlik, kesintisiz çalışma ,enerji verimliliği ve sorunsuz entegrasyonları ile tercih edilmeye devam ediyor.

 

Son olarak Belarus’un en geniş fiber optik ağ sistemine sahip modern ve gelişmiş altyapısı ile geniş bir hizmet sunan, lider ve modern telekomünikasyon şirketi Beltelekom, projelerinin kritik alanlarının iklimlendirilmesi için iki yıl içerisinde dört kez İmbat’ın ileri teknolojiye sahip hassas iklimlendirme çözümlerini tercih etti.

İmbat, Beltelekom’un Minsk ve Grodno veri merkezi projelerinde sağladığı memnuniyet ve güven ile, Engelsa ve Minsk A1 projelerinin de hassas iklimlendirme ihtiyaçlarını karşılayacak. Dört farklı projede, dört farklı çözüm ile toplamda 1330 kW kapasiteli 9 adet İmbat Çift Akışkanlı Hassas Kontrollü Klima Cihazı, 2 adet Free Cooling Su Soğutma Grubu ve 3 Dry Cooler kullanılarak, yüksek verimlilik, güvenilirlik ve kesintisiz hizmet sağlanacak.

 

Minsk Projesi: Dış Ortam Havası ile Veri Merkezi Soğutma

İmbat, Minsk projesinde 191 kW kapasiteli iki adet çift akışkanlı Hassas Kontrollü Klima Cihazı ve iki adet Dry Cooler sistem çözümü ile Beltelecom’un veri merkezinin yüksek yoğunluklu soğutma ihtiyacını yüksek verimli çalışan, yedekli ve güvenilir bir sistemle karşıladı. Bu entegrasyon sayesinde Beltelecom Minsk Veri Merkezinde maksimum enerji verimliliği ve düşük PUE değeri ile hem operasyonel hem de çevresel sürdürülebilirlik açısından avantaj elde edildi.

 

Grodno Projesi: Maksimum Güvenilirlik ve Yedeklilik

Grodno projesinde Beltelecom, toplam 648 kW kapasiteli iki adet İmbat Free Cooling Su Soğutma Grubu ve iki adet İmbat Çift Akışkanlı Hassas Klima Cihazı kullandı. Bu kombinasyon, yedekleme ile birlikte yüksek ısı yükünün etkin bir şekilde yönetilmesini sağlayarak, veri merkezlerinin ve telekomünikasyon ekipmanlarının sürekli ve güvenilir bir şekilde çalışmasına imkân tanıyor. Bu entegrasyon, veri merkezinin enerji verimliliğini artırırken, operasyonel güvenilirliği sağlıyor ve çevresel etkiyi minimize ediyor.

 

Engelsa Projesi: Kesintisiz Soğutma ile Güvenilir Hizmet

Beltelekom Engelsa veri merkezi projesinde, toplam 291 kW kapasiteli üç adet çift akışkanlı hassas kontrollü klima cihazı ve bir adet Dry Cooler çözümü tercih edildi. Çift Akışkan özelliği Hassas Kontrollü Klima Cihazları hem soğutucu akışkan ile hem de soğuk sulu serpantinli olarak yedekli ve kesintisiz çalışma ile sıcaklık, nem ve hava kalitesini hassas bir şekilde kontrol edecek, veri merkezinde elektronik ekipmanlar ve veri güvenliği için uygun ortam yaratacak.

 

Minsk A1 Projesi: Yüksek Kapasite ile Kesintisiz Soğutma

Minsk A1 projesinde, iki yıl önce bir başka Minsk projesinde başarılı olan çözüm yeniden uygulandı. Minsk’teki yeni projede toplam 200 kW kapasiteli iki adet çift akışkanlı Hassas Kontrollü Klima Cihazı kullanıldı. Bu sistem, yüksek performanslı soğutma sağlarken, yedekli yapı ve kesintisiz çalışma özellikleri ile veri merkezinin güvenilirliğini ve operasyonel verimliliğini artırıyor.

Ayrıca İmbat tüm ürünlerinde olduğu gibi, Beltelecom için ürettiği çözümlerde de cihazların internetten aktif bir şekilde görüntülenebilmesi, tüm parametrelerin dijital olarak değiştirilmesine imkân veren yazılım, master-slave çalışma modu ile zaman alterasyonu ve yedek cihaz aktivasyonu sağlandı. Bu sayede, tüm sistem, 7” dokunmatik panel üzerinden anbean görüntülenerek tek bir elden yönetilebiliyor. Sonuç olarak, veri merkezlerinde kritik öneme sahip sıcaklık ve nem oranı hassas olarak dar tolerans aralığında, kesintisiz kontrol edilebiliyor ve Beltelecom, telekomünikasyon hizmetlerinin kesintisiz ve güvenilir bir şekilde sunulmasını garanti ediyor.

İmbat ile Veri Merkezlerinde Üstün Performans ve Enerji Verimliliği

Scroll kompresörlü tüm İmbat ürünlerinde standart olarak performansı arttıran IDV teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca birden çok kompresörlü cihazlara uygulanan asimetrik kompresör teknolojisi ile değişken yük koşullarında daha stabil bir performans ve kısmi yüklerde yüksek verim sunarak, enerji tasarrufu sağlıyor.

Yüksek verimli EC motor teknolojisinin kullanıldığı İmbat hassas kontrollü klima cihazları G4 filtre ve filtre kontaminasyon alarmı ile iç hava kalitesini koruyor. Çift cidarlı fırın boyalı galvaniz saç içindeki 25 mm kalınlığında yüksek yoğunluklu rockwool izolasyon, enerji verimliliğini artırıyor ve dış ortam gürültüsünü azaltıyor. Cihazlar Cr-Ni paslanmaz çelik drenaj tavası ve tamamı açılabilir ön kapakları ile bakım ihtiyaçlarının kolayca karşılanmasını ve uzun ömürlü kullanım sağlıyor

İmbat Veri merkezi soğutma çözümleri, kesintisiz kontrol ve izleme yeteneği için geliştirilmiş özel yazılımla yönetiliyor. Bacnet, Modbus, SNMP gibi protokollere uygunluk sayesinde bina yönetim sistemi ile kesintisiz iletişim sağlanıyor. Bu gelişmiş yazılım kapsamlı sistem yönetimi sunarak kullanıcıların ayarları kolayca yapmalarına, performans izlemelerine ve tanılama uyarıları almalarına olanak veriyor. İmbat AR-GE merkezi tarafından geliştirilen kullanıcı dostu arayüz, zahmetsiz çalıştırma ve kolay bakım imkânı sunuyor.

Ayrıca İmbat Veri merkezi soğutma çözümleri, veri merkezlerinde güç kullanım verimliliği (PUE) değerlerinin minimuma inmesine de kritik bir destek veriyor. İmbat Veri merkezi soğutma çözümleri gerek yüksek verimli tasarımları gerekse gelişmiş yazılım ve otomasyon arayüzleri ile verimli soğutma yarak düşük PUE değerleri elde edilmesine olanak verirken, veri merkezlerinin genel enerji verimliliğini arttırıyor. Bu sayede sürdürülebilirliği destekleyerek çevreye sorumlu tercih konumuna geliyor.

İmbat’ın veri merkezleri soğutma çözümleri, Dataspace, Miran Data Center, Relcom, 3data Data Center, Rostelecom, Jazdata Center, Enerjisa Veri Merkezi, Genelkurmay Başkanlığı Terörle Mücadele Arşivi gibi önemli alanlarda veri merkezleri için gerekli olan hassas kontrolü sağlıyor.

Diğer Haberler

Jade Tekstil, Mısır’ın Kavurucu Sıcaklarına İmbat ile Çözüm Buluyor

Jade Tekstil, Mısır’ın Kavurucu Sıcaklarına İmbat ile Çözüm Buluyor

Dünya’da 50’den fazla ülkede tercih edilerek dünyanın önemli iklimlendirme çözümleri üreticilerinden biri haline gelen İmbat, Yeşim…
İmbat, Gürcistan’ın Tarihi Devlet Tiyatrosu’na Yenilikçi Çözümler Sağlıyor

İmbat, Gürcistan’ın Tarihi Devlet Tiyatrosu’na Yenilikçi Çözümler Sağlıyor

Çoğunluğu Avrupa’ya olmak üzere 50’den fazla ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye’nin dünyadaki iklimlendirme temsilcisi İmbat, Gürcistan’ın kültürel…
İstanbul Harbiye Askeri Müzesi, İmbat’ın Hassas İklimlendirme Çözümlerini Tercih Ediyor

İstanbul Harbiye Askeri Müzesi, İmbat’ın Hassas İklimlendirme Çözümlerini Tercih Ediyor

İmbat, Türkiye’nin iklimlendirme sektörü öncü firmalarından biri olarak, güçlü iş birlikleri ve yenilikçi çözümleriyle dikkat çekmeye…