• Ağustos 23, 2024

“CE belgesine sahip her ürün güvenlik koşullarını sağlamıyor”

“CE belgesine sahip her ürün güvenlik koşullarını sağlamıyor”

‘Avrupa Uygunluk Belgesi’ anlamına gelen CE belgesi (işareti), doğalgaz ve elektrikle çalışan ürünlerin can ve mal emniyeti ile çevre koruması sağladığını deklare ediyor. CE belgesi (işareti), tüketicilerin ürün tercihinde önemli bir referans olarak kabul ediliyor, ancak ne yazık ki bu işarete sahip her ürün, güvenlik koşullarını sağlamıyor.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, tüketicileri, doğalgaz yakan ve yüksek sıcaklılarda çalışan radyant ısıtıcıların seçimi konusunda uyardı: “Piyasadaki bazı firmaların CE başvurusu için hazırladıkları şahit numune ile piyasaya sundukları radyant ısıtıcı ürünü arasında ciddi farklar bulunuyor.”

Doğalgaz ve elektrikle çalışan ürünlerin emniyetli bir şekilde üretilmesi, temel güvenlik koşullarının sağlanması açısından kritik önem taşıyor. ‘Avrupa Uygunluk Belgesi’ anlamına gelen CE belgesi (işareti), tüketicilerin ürün tercihinde önemli bir referans olarak kabul ediliyor. Çünkü imalatçı firmalar tarafından ürün üzerine vurulan CE işareti, ürünün can ve mal emniyeti ile çevre koruması sağladığını deklare ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri, elektronik aksama sahip ürünlerde kalite ve güvenlik koşullarının sağlanması için CE belgesini (işareti) zorunlu tutuyor.

“CE belgesine sahip her ürün, güvenlik koşullarını sağlamıyor” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, tüketicileri uyardı:

“CE işareti, tüketiciler için önemli bir satın alma kriteri ancak ne yazık ki bu işarete sahip her ürün, güvenlik koşullarını sağlamıyor. Bu durum ısıtma sektörünün radyant ısıtıcı ürün gruplarında sıklıkla karşılaştığımız sorunlar arasında yer alıyor. Çünkü piyasadaki bazı firmaların CE başvurusu için hazırladıkları şahit numune ile piyasaya sundukları radyant ısıtıcı ürünü arasında ciddi farklılıklar bulunuyor.

 

“No name komponentler kullanabiliyor”

CE alırken cihaz içerisinde kullanılan her bir komponenti, CE belgeli olarak seçen bazı üreticiler, belge alındıktan sonra no name yani markasız komponentler kullanabiliyorlar. Bu durumun önüne geçmek için denetimlerin artırılması ve tüketicilerin bu konulara hassasiyetle yaklaşıp, doğru markayı tercih etmeleri gerekiyor. Doğalgaz yakan ve yüksek sıcaklılarda çalışan radyant ısıtıcılarda, tüketici güvenliği için cihaz güvenliğinin tam olması hayati önem taşıyor.” dedi.

Diğer Haberler

Sanayici, sektördeki daralmaya rağmen yatırımlarıyla ‘net sıfır’ hedefini destekliyor

Sanayici, sektördeki daralmaya rağmen yatırımlarıyla ‘net sıfır’ hedefini destekliyor

TÜİK tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi’ne göre eylül ayında sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 2,4…
Çukurova Isı, Yeni AR-GE Yatırımı ile Radyant Isıtmadaki Verimlilik İddiasını Kanıtladı

Çukurova Isı, Yeni AR-GE Yatırımı ile Radyant Isıtmadaki Verimlilik İddiasını Kanıtladı

Çukurova Isı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda AR-GE yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak hayata geçirdiği radyometre…
Çukurova Isı’yı Liderliğe Taşıyan Adımlar

Çukurova Isı’yı Liderliğe Taşıyan Adımlar

Çukurova Isı, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. Radyant ısıtma pazarında yüzde 65’lik bir pazar payına sahip olan şirket,…