• Ekim 1, 2024

Clivet Multifonksiyonel Isı Pompaları Geleceğin İklimlendirme Çözümlerini Sunuyor

Clivet Multifonksiyonel Isı Pompaları Geleceğin İklimlendirme Çözümlerini Sunuyor

Form Endüstri Ürünleri’nin 13 yıldır Türkiye’deki temsilciliğini sürdürdüğü Clivet, yenilikçi multifonksiyonel soğutma grupları ile aynı anda hem ısıtma hem de soğutma sağlayarak yüzde 100 ısı geri kazanımı imkanı sunuyor. Yerden tasarruf sağlayan, enerji verimliliğini maksimuma çıkaran ve fosil yakıta ihtiyaç duymayan bu sistem hem çevre dostu hem de ekonomik bir çözüm sunuyor.

 

Modern binalar, ofisler, alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, yaşam alanları ve endüstriler, özellikle geçiş mevsimlerinde eş zamanlı olarak hem ısıtma hem de soğutmaya ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak için geleneksel sistemler genellikle ayrı çözümler sunarken, Clivet multifonksiyonel soğutma grupları, aynı anda bağımsız olarak ısıtma ve soğutma sağlayarak devrim niteliğinde bir çözüm sunuyor.

 

Enerji kaybı sorununa çözüm getiriyor

Geleneksel sistemlerde ısıtma ve soğutma ihtiyaçları, ayrı sistemler ile karşılanır. Isıtma, sıcak su kazan sistemleri ile sağlanırken, soğutma ise soğutma grupları ile yapılır. Ancak bu sistemlerin verimliliği düşüktür. Özellikle soğutma sırasında açığa çıkan atık enerji dışarı atılır ve bu enerji kaybına neden olur. Clivet’in multifonksiyonel sistemi ise bu soruna çözüm getiriyor.

 

Verimliliği maksimuma çıkarıyor

Clivet’in sunduğu multifonksiyonel sistemler, ısı pompası çalışma mantığıyla yüzde 100 ısı geri kazanımı sağlar. Yıl boyunca aynı anda ve bağımsız olarak soğuk ve sıcak su üretir. Bu sistem, geleneksel kazan ve soğutma grubunun yerine geçerek, verimliliği maksimuma çıkarır. Ünite, aynı anda sıcak ve soğuk su üreterek enerji geri kazanımı sağlar ve bu sayede verimlilik değerleri önemli ölçüde artar.

Multifonksiyonel ünite, aynı anda hem sıcak hem de soğuk su üretimi sağladığında, sistemin toplam verimliliği, soğutma ve ısıtma performanslarının toplamı oluyor. Verimlilik hesaplaması, soğutma ve ısıtma kapasitelerinin toplamının yalnızca kompresörlerin çektiği elektrik gücüne oranlanmasıyla yapılır. Böylece, eş zamanlı ısıtma ve soğutma sırasında verimlilik en üst seviyeye ulaşır.

 

Yüksek teknoloji ve enerji tasarrufu

Multifonksiyonel üniteler, yüksek verimlilik değerlerine göre bir tasarıma sahip. Yüzde 100 ısı geri kazanımı ve gelişmiş multiscroll veya vidalı invertör kompresör teknolojisi sayesinde aynı anda hem sıcak hem de soğuk su üretir. Bu, maksimum enerji verimliliği sağlarken sistemin ihtiyaçlarını otomatik olarak optimum şekilde karşılamasına imkan tanır.

 

Tek ünite, çift çözüm

Aynı anda sıcak ve soğuk su sağlayan tek bir ünite ile sistem basitleştirilir. Tek ünite sayesinde yerden tasarruf edilir, hidronik çevrim basitleşir ve daha hızlı, ekonomik kurulum ve bakım sağlanır. Ayrıca, fosil yakıt kullanılmadığı için baca kullanımına ihtiyaç duyulmaz, bu da eşsiz bir konfor sağlar.

 

Ekonomik ve çevreci çözümler

Kazana ihtiyaç kalmadığı için gaz bağlantısı ve periyodik kontroller ile ilgili maliyetler ortadan kalkar. Bu durum, önemli bir zaman ve para tasarrufu anlamına gelir. Clivet multifonksiyonel cihazlar, tesisleri hem daha verimli hem de daha kolay işletilebilir hale getirir.

Clivet’in Plant Manager kontrol modülü ile tüm soğutma üniteleri ve primer-sekonder devreler kontrol edilebilir. Bu sayede tesislerde daha yüksek bir verimlilik ve işletme kolaylığı sağlanır.

 

“Bu teknoloji, geleceğin binalarında iklimlendirme çözümlerinin standardını yeniden tanımlayacak”

Clivet multifonksiyonel soğutma grupları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Form Endüstri Ürünleri Firması Ankara Bölge Müdürü Osman Murat Karaca şu ifadelere yer verdi: “Clivet’in sunduğu multifonksiyonel soğutma grupları, enerji verimliliğinde çıtayı yükselterek hem ısıtma hem de soğutma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayabilen üstün bir teknoloji sunuyor. Özellikle geçiş mevsimlerinde binaların iklimlendirme ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayan bu sistem, sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çevre dostu yapısıyla sürdürülebilirliği de ön planda tutuyor. Yüzde 100 ısı geri kazanım özelliği ve yüksek verimlilik değerleriyle, geleneksel çözümlerden çok daha ileri bir performans sunuyoruz. Bu sistemler hem ekonomik hem de çevre dostu bir yaklaşımı bir araya getirerek, modern binalarda konforu en üst düzeye çıkarıyor. Fosil yakıt kullanımını ortadan kaldıran bu yenilikçi teknoloji, geleceğin binalarında iklimlendirme çözümlerinin standardını yeniden tanımlayacak.”

Diğer Haberler

Form Endüstri Ürünleri’nden, İstanbul İtfaiyesi Merkez Binası’na sürdürülebilir soğutma çözümleri

Form Endüstri Ürünleri’nden, İstanbul İtfaiyesi Merkez Binası’na sürdürülebilir soğutma çözümleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Merkez Binası iklimlendirmesinde Form Endüstri Ürünleri’ni tercih etti.   İstanbul-Fatih’te yer alan…
Plastik Soğutma Proseslerinde Enerji Verimliği

Plastik Soğutma Proseslerinde Enerji Verimliği

İşletmelerin en fazla enerji tüketen sistemleri arasında yer alan soğutma sistemleri, gelişen teknolojiyle çok daha verimli…
Reges, a Luxury Collection Resort & Spa, Çeşme, ‘yine Form yine CLIVET’ dedi

Reges, a Luxury Collection Resort & Spa, Çeşme, ‘yine Form yine CLIVET’ dedi

Maksimum konfor ve maksimum enerji verimliliğini birleştiren CLIVET Deniz Kaynaklı Sudan Suya ısı pompaları, Çeşme’nin en…