• Temmuz 10, 2024

Daikin Türkiye, 18 Milyar TL’lik Cirosu ile Fortune 500 Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor

Daikin Türkiye, 18 Milyar TL’lik Cirosu ile Fortune 500 Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor

İklimlendirme sektöründe 100 yıllık geçmişe sahip Daikin, Türkiye’de doğrudan yatırımcı olarak faaliyet göstermeye başladığı 2011 yılından bu yana TL bazında 35 kat büyüme başarısı göstererek Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alıyor.  Satış hacimlerine göre Türkiye’nin önde gelen büyük şirketlerinin belirlendiği Fortune 500 Türkiye araştırmasında 2023 yılı sonuçlarına göre Daikin bu yıl 4 basamak yükselerek 121’inci sırada yer aldı.

 

İklimlendirme sektöründe dünyada 100’üncü yılını kutlayan, çevreci ve yenilikçi ürünleriyle Türkiye pazarındaki gücünü her geçen gün artıran Daikin, üretim ve ihracattan aldığı güç ile ülkemizin en önemli derecelendirme araştırmalarında her yıl yükselmeye devam ediyor. Satış hacimlerine göre Türkiye’nin önde gelen büyük şirketlerinin belirlendiği Fortune 500 Türkiye araştırmasında geçen yıl 125’inci sırada yer alan Daikin Türkiye, bu yıl 4 basamak birden yükselerek 121’inci sırada yer aldı.

2011 yılında doğrudan yatırımcı olarak Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan şirket, bu süre içerisinde TL bazında 35 kat büyüme başarısı göstererek 2023 mali yılını (1 Nisan 2023 – 31 Mart 2024) 18 milyar 400 milyon TL ciro ile kapattı. 2023 mali yılı sonunda ihracat cirosunu ise 350 milyon Euro’ya çıkardı.

 

İLK 500 LİSTELERİNDE YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Daikin Türkiye, çevreci ve yenilikçi ürünleriyle ülkemizin önde gelen ilk 500 listelerinde yükselmeye devam ediyor. İstanbul Sanayi Odası’nın 2023 yılı ISO 500 listesinde 8 basamak yükselerek 105. sırada yer alan şirket, geçen yıl ise 113. sırada yer alıyordu.
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Daikin Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü Hasan ÖNDER şunları söyledi: “Daikin, 100 yıllık geçmişi ile tüm dünyada iklimlendirme sektörünün lider markası konumunda. Türkiye’de ise 2011’den bu yana faaliyet gösteriyor ve o günden bu yana Daikin Türkiye olarak TL bazında 35 kat büyüme başarısı göstererek ülkemizin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyoruz. Yaklaşık 2 bin kişilik çalışanımız ile Türkiye’yi iklimlendirme sektörünün üretim ve lojistik üssü yapma hedefimiz doğrultusunda, AR-GE ve inovasyona verdiğimiz önem ile birlikte faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  2023 yılında elde ettiğimiz 350 milyon Euro’luk ihracat ciromuz ve 18 milyar 400 milyon TL’lik ciromuz aldığımız ödüller kadar bizim ülkemizin önemli sıralamaları arasında da yer almamızı sağlıyor. Bu rakamlar da bizi İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Araştırması’nda 8 basamak yükselmemizi sağlayarak 108’inci sıraya taşıdı. Türkiye’nin en önemli araştırmalarından Fortune 500 sıralamasında da 121’inci sıraya yükseldik. Önümüzdeki dönemde de Daikin ailesine mensup tüm arkadaşlarımla beraber ülkemiz istihdamına ve ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Diğer Haberler

Daikin’den Evinizin Havasını Değiştiren Yeni Hava Temizleme Cihazları

Daikin’den Evinizin Havasını Değiştiren Yeni Hava Temizleme Cihazları

İklimlendirme sektörünün inovatif markası Daikin, benzerlerine göre fark yaratan yeni hava temizleme cihazı MCK70ZH ve MCK70ZW…
VRV’nin Mucidi Daikin, Yeni Kaset Tipi İç Ünitesi ile Projelere Zariflik Katıyor

VRV’nin Mucidi Daikin, Yeni Kaset Tipi İç Ünitesi ile Projelere Zariflik Katıyor

100 yıllık geçmişe sahip, iklimlendirme sektörünün yenilikçi ve çevreci şirketi Daikin, üstün teknolojiye sahip geniş ürün gamıyla…
Klima Kullanımından Korkmayın! Bu öneriler İle Sıcak Yaz Günlerinde Güvenle Serinleyin

Klima Kullanımından Korkmayın! Bu öneriler İle Sıcak Yaz Günlerinde Güvenle Serinleyin

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte klimalar, serinlemek ve aşırı sıcakların sağlığımıza olumsuz etkilerini en aza indirmek için…