• Ağustos 16, 2024

ESCON, enerji sektöründe yılın şirketi kategorisinde Stevie Ödülü aldı

ESCON, enerji sektöründe yılın şirketi  kategorisinde Stevie Ödülü aldı

Türkiye’nin ilk ve tek global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji, uluslararası arenada iş dünyasının en saygın ödülleri arasında gösterilen Stevie International Business Awards’ta, enerji sektöründeki orta ölçekli şirketler arasında ‘Yılın Şirketi’ kategorisinde ödüle layık görüldü. ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Belçika, Romanya, Singapur ve Dubai’de başarıyla hayata geçirdikleri projeler ile dünya genelinde yarım milyon tondan fazla karbon emisyonunun azaltılmasını sağladıklarını söyledi.

 

Enerji verimliliği dönüşümü ve enerjinin yenilenebilir kaynaklardan tedariki alanlarında tek adresten hizmet sunan ESCON Enerji, Stevie International Business Awards’ta (Stevie İş Dünyası Ödülleri), enerji sektöründeki orta ölçekli şirketler arasında ‘Yılın Şirketi’ kategorisinde ödül aldı. Ödül töreni, 11 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek.

 

Onur Ünlü: “Emisyonları azaltırken farkındalığı artırıyoruz”

İş dünyasının en saygın uluslararası ödülleri arasında kabul edilen Stevie’de geçtiğimiz yıl geliştirdikleri iş modeli ‘ESCO 4 Zero’ ile de ödül aldıklarını hatırlatan ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, “Bu yıl aldığımız ödül, geçen yıl bize ödül kazandıran iş modelimizin bir yansıması. ESCO 4 Zero kapsamında ‘karbon net sıfır için enerji geri kazanımı, enerji verimliliği, enerji dönüşümü ve yenilenebilir enerji’yi kapsayan çalışmalarımızı tek adresten sunuyoruz. Bu modele 2022 yılı itibarıyla geçiş yaptık. O tarihten günümüze kadar Türkiye, Ukrayna, Belçika, Romanya, Singapur ve BAE (Dubai bölgesinde) olmak üzere toplam altı ülkede, 100’den fazla endüstriyel tesiste gerçekleştirdiğimiz projeleri başarıyla tamamladık. Toplam enerji tüketimleri yıllık 1 milyon TEP (Ton Eşdeğer Petrol) olan işletmelerde yaptığımız çalışmalar neticesinde yarım milyon tondan fazla karbon ayak izinin azaltılmasını sağladık. Yine aynı dönemde Türkiye’de lider olduğumuz Enerji Performans Sözleşmelerine yedi yeni sözleşme eklerken, geçtiğimiz yıl ikincisini yayımladığımız ‘Türk Sanayisinin Enerji Verimliliği Raporu’muzun yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için hazırladığımız ‘Enerji Verimliliği Eğitim Kitabı’ ile de bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürdük. Tüm bu çalışmalarımızın Stevie gibi alanının en saygın ödüllerinden biriyle taçlanmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

“Yapay zeka devreye girecek”

Ünlü, enerji verimliliği alanında yakın zamanda bekledikleri en büyük değişimlerin ısı pompasıyla buhar üretiminin devreye girmesi ve yapay zeka destekli otomasyon sistemleri olacağını ifade ederek, “Bu iki yenilikle birlikte şirketlerde enerji yönetimi alanında yaşanan operasyonel verimsizliklerin büyük ölçüde önüne geçilecek ve fosil yakıttan çıkış süreci hızlanacak. Biz de ESCON Enerji olarak bu alandaki ileri mühendislik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

ESCON Enerji, Mitsubishi Heavy Industries ile Asya-Pasifik pazarına giriyor

ESCON Enerji, Mitsubishi Heavy Industries ile Asya-Pasifik pazarına giriyor

ESCON Enerji, Türkiye ve çevre ülkelerde temsilciliğini yürüttüğü Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ile Asya-Pasifik pazarına açılıyor.…
ESCON Enerji üst üste ikinci kez  ‘Düşük Karbon Kahramanı’ oldu

ESCON Enerji üst üste ikinci kez ‘Düşük Karbon Kahramanı’ oldu

Türkiye’nin ilk ve tek global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği’nin düzenlediği…
ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü TÜRKONFED Başkan Yardımcısı oldu

ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü TÜRKONFED Başkan Yardımcısı oldu

Türkiye’nin ilk ve tek global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji’nin CEO’su Onur Ünlü, çatısı altında 31…