• Eylül 26, 2024

Form Endüstri Ürünleri’nden, İstanbul İtfaiyesi Merkez Binası’na sürdürülebilir soğutma çözümleri

Form Endüstri Ürünleri’nden, İstanbul İtfaiyesi Merkez Binası’na sürdürülebilir soğutma çözümleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Merkez Binası iklimlendirmesinde Form Endüstri Ürünleri’ni tercih etti.

 

İstanbul-Fatih’te yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Merkez Binası’nın iklimlendirmesinde, Form Endüstri Ürünleri tarafından satışı gerçekleştirilen Clivet markalı hava soğutmalı vidalı chiller kullanıldı. Merkez binasının operasyonel sürekliliğini destekleyen bu soğutma grubu, enerji verimliliği ve çevre dostu özellikleri ile dikkat çekiyor.

Projenin ana unsuru olarak kullanılan 1024 kW soğutma kapasitesine sahip Clivet Hava Soğutmalı Vidalı Chiller, enerji verimliliği odaklı tasarımı ve geniş çalışma aralığı ile hem tam yükte hem de kısmi yüklerde yüksek performans gösteriyor.

Vidalı kompresör teknolojisi ve oransal kapasite kontrolü

Clivet Hava Soğutmalı Chiller, iki bağımsız soğutma devresine sahip. Cihaz vidalı kompresörler ile donatılmış durumda ve %25 ile %100 arasında oransal kapasite kontrolü sunarak kısmi yüklerde enerji tasarrufu sağlıyor. Bu özellik, HVAC sisteminin değişken taleplerine hızlı ve verimli bir yanıt vererek enerji tüketimini optimize ediyor.

Gelişmiş ısı transferi ve verimli soğutma

Chiller, Shell & Tube tip DX evaporatör sayesinde geniş ısı transfer yüzeyine sahip ve bu sayede de yüksek ısı transfer verimliliği sağlıyor. Geliştirilmiş ısı transfer alanı, soğutma kapasitesinin en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olurken, daha az enerji tüketimi ile maksimum performans sunuyor.


Dayanıklılık ve güvenilirlik

Clivet Hava Soğutmalı Vidalı Chiller, dayanıklılığı artıran, sağlam bir yapıya sahip ve geniş çalışma koşullarında istikrarlı performans gösteriyor. Ürün, büyük hacimli projelerde uzun ömürlü kullanım ve düşük işletme maliyetleriyle öne çıkıyor. Ayrıca, kompakt yapısı ve modüler tasarımı, farklı alanlarda kullanım kolaylığı sağlıyor.

Diğer Haberler

Clivet Multifonksiyonel Isı Pompaları Geleceğin İklimlendirme Çözümlerini Sunuyor

Clivet Multifonksiyonel Isı Pompaları Geleceğin İklimlendirme Çözümlerini Sunuyor

Form Endüstri Ürünleri’nin 13 yıldır Türkiye’deki temsilciliğini sürdürdüğü Clivet, yenilikçi multifonksiyonel soğutma grupları ile aynı anda…
Plastik Soğutma Proseslerinde Enerji Verimliği

Plastik Soğutma Proseslerinde Enerji Verimliği

İşletmelerin en fazla enerji tüketen sistemleri arasında yer alan soğutma sistemleri, gelişen teknolojiyle çok daha verimli…
OPS Mall’un havası LENNOX ile değişiyor

OPS Mall’un havası LENNOX ile değişiyor

2019 yılından itibaren Lennox marka paket klimaların lisanslı üretimini yerli olarak gerçekleştiren Form Endüstri Ürünleri firması,…