• Ağustos 21, 2024

GF “Net Sıfır” hedefine adım adım yaklaşıyor

GF “Net Sıfır” hedefine adım adım yaklaşıyor

Georg Fischer, Paris Anlaşması tarafından önerilen küresel sıcaklık artışının 1,5 derece tutulması ve bu konuda yürütülen çalışmaları içeren 2024 yılı yarıyıl raporunu yayınladı.

 

2050 yılında kadar net sıfır sera gazı (GHG) emisyonuna ulaşma hedefini duyuran GF, sürdürülebilirlik ve inovasyon liderliğine doğru önemli bir adım daha atmış bulunuyor.

GF, dünyanın önde gelen iş gazetelerinden biri olan Financial Times tarafından üst üste dördüncü kez Avrupa’nın İklim Liderlerinden biri olarak adlandırıldı ve böylece bu alandaki konumunu daha da sağlamlaştırdı. Ardından TIME dergisinin açıkladığı Dünyanın En Sürdürülebilir Markaları içerisinde yer alarak bu konudaki kararlılığını göstermiş oluyor.

GF, Ürün Portföyü açısından 2024 yılının ilk yarısında sosyal ve çevresel fayda sağlayan ürünlerin satışlarında %73 artış sağlamış bulunuyor. 2025 yılı hedefi olan %70 oranı, bu verilerle 2024 yılının ilk yarısında aşılmış oluyor.  GF’in bu artışta:

– İklim etkilerini azaltmak %28,

– Sağlığın sağlanması %21,

– Su tasarrufu %9,

– Güvenli kullanım %6,

– Sürdürülebilir yapılar %4

– Diğer çevresel faydalar %4

– İklim değişikliğine adaptasyon %1

– Eğitim %1

– Diğer %26 gibi bir kategori dağılımı izleniyor.

 

İklim ve Kaynaklar başlığı altında yenilenebilir enerji kullanımı ile yılın ilk yarısında %32; CO2e emisyonlarında (Scope 1 and 2) ise %96 azalım elde edilmiş bulunuyor.

 

İnsan & Refah başlığı altında yeni atanan kadın yönetici oranı 2025 yılı hedefi olan %25, 2024 yılının ilk yarısından %17 olarak gerçekleşmiş olarak raporda yer alıyor.

 

Hep daha iyiye…

Diğer Haberler

Doğru su yönetimi ile deprem risklerinin önüne geçilebilir

Doğru su yönetimi ile deprem risklerinin önüne geçilebilir

GF Hakan Plastik yetkilileri 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 25. Yılı nedeniyle yaptıkları açıklamada dirençli şehirler yaratmanın,…
GF, TIME’ın Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri arasında

GF, TIME’ın Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri arasında

Georg Fischer (GF), TIME dergisinin 2024 Yılının Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri arasında yerini aldı.   Geçtiğimiz…
GF Hakan Plastik: “Kuraklık, çölleşme ile mücadele, ekosistemin korunması ve herkes için erişilebilir su yönetiminin sağlanması bir zorunluluk.”

GF Hakan Plastik: “Kuraklık, çölleşme ile mücadele, ekosistemin korunması ve herkes için erişilebilir su yönetiminin sağlanması…

GF Hakan Plastik yetkilileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel yaptıkları açıklamada iklim değişikliği ve etkileri…