• Eylül 3, 2024

HT Solar, Yeni Nesil Güneş Panellerini ABD’de Görücüye Çıkaracak

HT Solar, Yeni Nesil Güneş Panellerini ABD’de Görücüye Çıkaracak

Türkiyenin önde gelen güneş paneli üreticilerinden HT Solar Enerji, Kuzey Amerikan en büyük güneş enerjisi fuarı RE+ 2024te son teknolojiye sahip panellerini sergileyerek yeni anlaşmalara imza atmayı hedefliyor.

 

Yenilenebilir enerji sektörünü bir araya getiren Kuzey Amerika’nın alanında en büyük fuarı RE+ 2024, 9-12 Eylül tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Kaliforniya eyaletinin Anaheim şehrinde kapılarını açıyor. Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek RE+ 2024’e deneyimli kadrosu ve son teknolojiye sahip ürünleriyle katılmaya hazırlanan HT Solar, fuarda yapacağı anlaşmalarla ihracat hacmini artırarak Türkiye ekonomisine yaptığı önemli katkılarını sürdürmeyi hedefliyor.

 

HT Solar, yeni açacağı üretim merkezlerini tanıtacak

Yıllık 2 GW’lık güneş paneli üretim kapasitesiyle başta ABD ve Avrupa olmak üzere birçok ülkeye Türkiye’de ürettiği panelleri ihraç eden HT Solar, Kuzey Amerika’nın en kapsamlı yenilenebilir enerji etkinliğine; yeni nesil TOPCon güneş paneli ve güneş hücreleri ile katılacak. HT Solar, partner firması Fellow Enerji ile geliştirdiği esnek paneli de RE+ 2024 aracılığıyla ilk kez ABD’de sergileyecek. HT Solar, bu fuarda Türkiye’de açmayı planladığı TOPCon güneş hücresi üretim tesisinin ve ABD’de kurmayı planladığı yeni panel üretim tesisinin de tanıtımını gerçekleştirecek.

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, RE+ 2024 fuarına katılımları ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD’ye yılda 1 GW’tan fazla güneş paneli ihraç ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Yenilenebilir enerjiye dayalı daha temiz bir geleceğe katkı sunmak için 2016 yılından bu yana Türkiye’de ürettiğimiz güneş panellerini dünyaya ihraç ediyoruz. Bugün Türkiye’de 2 GW ve dünya genelinde ise 8 GW’lık bir kurulu güce ulaşırken yılda yaklaşık 400 milyon doları aşan ihracat rakamımızla Türkiye’ye ekonomik anlamda katma değer kazandırıyoruz.  Yıllardır Bloomberg New Energy Finance tarafından güneş paneli üreticileri için hazırlanan prestijli TIER-1 listesinde yer alan bir firma olarak RE+ 2024’te yapacağımız görüşmelerle ihracat rakamlarımızı daha da artıracak yeni iş birlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2018 yılından beri globalde en iyi performans gösteren panel üreticilerini belirleyen Kiwa PVEL Top Performans listesinde yer alarak ürünlerimizin kalitesini kanıtlarken, geçtiğimiz günlerde açıklanan 2024 listesinde de yedi testin hepsinden başarıyla geçen Türkiye’deki tek, dünya çapında ise dokuz firmadan biri olmayı başardık. Yüksek kalitesi ve verimliliği tescillenen panellerimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarını en güvenilir şekilde karşılamayı sürdürüyoruz. Bu fuardan elde edeceğimiz verimli sonuçlar ile hem dünyamızın geleceğine hem de Türkiye’mizin ekonomisine can katacağız.”

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Kulaç, “RE+ 2024’te ayrıca Türkiye’de ve ABD’de kuracağımız yeni üretim tesislerinin de tanıtımını yapacağız. Yakında faaliyete geçecek bu iki tesisimiz dünyanın önde gelen güneş paneli üreticileri arasında konumumuzu daha da güçlendirecek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefimize bir adım daha yaklaşacağız” diye de ekledi.

HT Solar, RE+ 2024te TOPCon ve Esnek Panel Çözümlerini Sergiliyor

HT Solar’ın RE+ 2024 fuarında sergileyeceği TOPCon teknolojisine sahip güneş panelleri, kullanıcılara yüksek performanslı ve daha verimli enerji üretimi fırsatı sunuyor. Üst düzey anti-PID özelliği, çift yönlü enerji üretim performansı, mükemmel düşük ışık performansı ve daha düşük güç kaybı gibi özelliklere sahip TOPCon paneller günümüzün en ileri güneş paneli teknolojisi konumunda bulunuyor. Öte yandan HT Solar, PERC panellere kıyasla TOPCon güneş panellerinden yüzde 2 daha fazla enerji üreterek yatırımcılarına daha fazla kazanç sağlama avantajı sunuyor.

Partner firması Fellow Enerji ile esnek panellerin Türkiye’de seri üretimini başlatan ilk firma unvanını kazanan HT Solar, bu ürünü hem Türkiye’de hem de global pazarda satışa sunarak güneş panellerinin kullanım alanlarını genişletiyor. Diğer panellere göre çok daha hafif ve kurulumu kolay olan esnek paneller; başta statik açıdan yetersiz çatılar ve membran çatılar olmak üzere bungalov, karavan, tekne, yat, otobüs ve araba gibi platformlara yönelik geliştirildi. HT Solar estetik görüntüsü ile birçok şekil ve yüzeye uyum sağlayan esnek panellerini, RE+ 2024 ile ilk kez Kuzey Amerika’da sergileyecek.

Diğer Haberler

HT Solar Bir Kez Daha Dünyadaki En Kaliteli Panel Üreticilerinden Biri Olarak Seçildi!

HT Solar Bir Kez Daha Dünyadaki En Kaliteli Panel Üreticilerinden Biri Olarak Seçildi!

HT Solar, güneş enerjisi sektörünün en prestijli test kuruluşlarından biri olan Kiwa’nın PVEL 2024 yılı sıralamasında;…
HT Solar, İSO 500’de Güneş Paneli Üreticileri Arasındaki Liderliğini Koruyor

HT Solar, İSO 500’de Güneş Paneli Üreticileri Arasındaki Liderliğini Koruyor

İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması’na göre HT Solar, bir kez…
HT Solar, ‘2 GW’dan Fazlası’ Sloganıyla Türkiye’yi Güneş Enerjisi ile Buluşturuyor

HT Solar, ‘2 GW’dan Fazlası’ Sloganıyla Türkiye’yi Güneş Enerjisi ile Buluşturuyor

Türkiye genelinde 2 GW’lık güneş enerjisi kurulu güç kapasitesine ulaşan HT Solar Enerji, “2 GW’dan Fazlası”…