• Temmuz 19, 2024

İzocam’dan evinizin ısısını yaz-kış dengede tutan yalıtım çözümleri!

İzocam’dan evinizin ısısını yaz-kış dengede tutan yalıtım çözümleri!

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, sunduğu ısı yalıtımı ürünleri ile binaların ısısının yaz-kış dengede kalmasına yardımcı oluyor. Soğuk kış günlerinde ısınma maliyetini minimuma indiren İzocam yalıtım çözümleri, bunaltıcı yaz aylarında da klima kullanımından kaynaklı enerji sarfiyatından tasarruf edilmesini sağlıyor.  

 

Türkiye’yi 59 yıl önce çevre dostu ve sağlıklı yalıtımla tanıştıran İzocam, yüksek ısıl konfor sunan yalıtım ürünleri ile binaların ısısının yaz-kış dengede kalmasına yardımcı oluyor. İzocam olarak hem soğuk havalardan etkilenenlere hem de sıcak havalardan bunalanlara yalıtımı önerdiklerini belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Yalıtım denildiğinde ilk olarak akıllara kış günlerinde binalarımızı soğuk havanın olumsuz etkilerinden korumak gelmesine karşın, ısı yalıtımı uygulamaları, yaşam alanlarımızı soğukların etkileri kadar sıcaklardan da koruyarak izole etmektedir. Konutlarda sıcaklık ayarının yaz-kış dengede tutulmasına yardımcı olan İzocam ısı yalıtımı uygulamaları, sıcak havalarda da konforun ve enerji tasarrufunun anahtarıdır. Soğuk kış günlerinde ısınma maliyetini minimuma indiren yalıtım çözümlerimiz, bunaltıcı yaz aylarında da klima kullanımından kaynaklı enerji sarfiyatından tasarruf edilmesini sağlamaktadır” dedi.

Türkiye’de 2023 yılı hane başı doğalgaz tüketimi ortalamasının 874 m3, elektrik tüketimi ortalamasının ise 3000 kWh olduğunu kaydeden Murat Savcı, “Bir konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda sağlanacak yıllık ortalama enerji tasarrufu, ısıtma için yaklaşık 325 metreküp doğal gaz, soğutma için yaklaşık 1050 KWh elektrik enerjisine karşılık gelmektedir. Dolayısıyla özellikle de yaz aylarında sıcaklığın yoğun yaşandığı bölgelerde yapılan ısı yalıtımı uygulamalarının önemli oranda enerji tasarrufu etkisi bulunmaktadır” diye konuştu.

Kış ayları kadar yaz aylarını da konforlu geçirmek için binaların çatı ve duvarlarının yalıtımlı olmasının şart olduğunu belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Çatılarında yeterli ya da hiç yalıtım olmayan binalarda, özellikle en üst katta oturanlar yaz sıcaklarından daha çok etkilenmektedir. Gün boyunca sıcağı soğuran duvarlar ve çatı, gece dış ortam serinlediğinde içinde hapsettiği ısıyı yayarak evlerin içinin ısınmasına neden olmakta ve hane halkı dış ortamda hava serinlerken bunu evlerinin içinde hissedememektedir. Isı yalıtımı için duvarlarda en doğru uygulama ise mantolama sistemleridir. Yaz aylarında dışarıdan gelen sıcak havayı içeri sokmamak için mantolama yapılarak binanın iç sıcaklığının dengelenmesi sağlanmaktadır. Mantolama uygulamaları ile güneş ısısı içeriye giremediğinden soğutma maliyetleri düşmektedir. İç mekanın daha serin kalmasıyla konfor artarken, klima kullanımı önemli oranda azalmaktadır” dedi.

 

İzocam ürünleri ile yaz-kış yüksek ısıl konfor

İnovasyon ve Ar-Ge’ye verdiği değer sayesinde 59 yıldır yalıtım sektörünün öncüsü konumunda yer alan İzocam, yüksek ısı yalıtımı özellikleriyle öne çıkan İzocam Foamboard, Manto İzopor Plus, İzocam Mineral Cephe Levhası, İzocam Taşyünü Cephe Levhası ve İzocam Camyünü Çatı Şiltesi ürünleriyle yaz-kış yüksek ısıl konfor sunuyor.

İzocam Foamboard, Türkiye’nin güney kesimlerinde özellikle yazı çok sıcak geçiren illerdeki teras çatılı binalarda tercih ediliyor. Yüksek basma mukavemeti ile birlikte ısı yalıtımı sağlayan İzocam Foamboard, kolay uygulanması, hafif olması ve bünyesine su almama özellikleri ile bina sakinlerinin ihtiyacı olan konfor şartlarını minimum enerji maliyetleri ile sağlıyor.

Manto İzopor Plus, sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri için TS EN 13499’a uygun şekilde özel olarak üretiliyor. Karbon katkılı ekspande polistiren levha olan Manto İzopor Plus, yüksek ısı yalıtımının yanı sıra hafifliği ve kolay uygulama özelliği ile İzocam’ın usta dostu ürünleri arasında yer alıyor. Güneş ısısı içeriye girmediği için soğutma maliyetlerini düşüren Manto İzopor Plus, konforu artırmanın yanı sıra daha az enerji tüketimi sağlayarak, çevresel etkileri azaltıp karbon ayak izini düşürmeye de katkı sağlıyor.

İzocam Mineral Cephe Levhası, giydirme cephe uygulamaları için tasarlanarak, yüksek ısı yalıtım özelliği ile cephelerdeki ısı kayıp ve kazançlarını önlüyor. Giydirme cephe sistemlerde kaplama malzemesi ile taşıyıcı konstrüksiyon arasında oluşan havalandırma boşluğu, bir yangın durumunda baca etkisi göstereceğinden, kullanılacak yalıtım malzemesinin yanmaz özellikte olması, yangın güvenliği açısından büyük önem taşıyor. “A1 sınıfı – Hiç Yanmaz” özelliği ile yangın gibi durumlarda yangının yayılımını önleyen İzocam Cephe Levhası, yüksek katlı binalarda bile güvenle kullanılabiliyor. Yazın dışarıdan gelecek olan sıcak havayı önleyerek, binanın iç mekanını serin tutan bu ürün; dayanıklılık, yangın güvenliği, konfor ve çevresel faktörler açısından sunduğu önemli avantajlarla tercih ediliyor.

İzocam Taşyünü Cephe Levhası, giydirme cephe sistemlerde, granit, mermer, alüminyum, cam gibi cephe kaplamalarının arkasında ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılıyor. Her iki yüzeyi kaplamasız veya bir yüzeyi alüminyum folyo veya siyah camtülü kaplı olarak sunulan bu ürün, hafifliği ve farklı ebat seçenekleri ile cephelere kolaylıkla uygulanarak yüksek ısı yalıtımı, yangın güvenliği ve ses yalıtımı sağlıyor.

İzocam Camyünü Çatı Şiltesi ise, kullanılmayan çatı aralarında döşeme üzerinde, kullanılan çatı aralarında ise mertek aralarında, üzerine yük gelmeyen yatay uygulamalarda, metal ve sandviç çatılarda kullanılıyor. Yüksek ısı yalıtımı, yangın güvenliği ve ses yalıtımı ile öne çıkan İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, farklı ebatlarda üretimi, hafifliği ve kolay uygulamasıyla dikkat çekiyor.

Diğer Haberler

İzocam, verimli iklimlendirme için bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor

İzocam, verimli iklimlendirme için bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, yaşam alanlarımızda verimli iklimlendirme ve havalandırma sağlamak için bütünsel yalıtım…
İzocam, İSO 500 listesinde 37 basamak yükseldi!

İzocam, İSO 500 listesinde 37 basamak yükseldi!

İSO tarafından hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2023 listesi açıklandı. Bu yıl da Türkiye’nin dev…
İzocam’ın “Dışarıda Bırak” reklam filmi üçüncü ödülünü “Brandverse Awards”dan aldı!

İzocam’ın “Dışarıda Bırak” reklam filmi üçüncü ödülünü “Brandverse Awards”dan aldı!

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, “Dışarıda Bırak” reklam filmi ile ödüle doymuyor! Lider firma, büyük…