• Temmuz 17, 2024

Klima Kullanımından Korkmayın! Bu öneriler İle Sıcak Yaz Günlerinde Güvenle Serinleyin

Klima Kullanımından Korkmayın! Bu öneriler İle Sıcak Yaz Günlerinde Güvenle Serinleyin

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte klimalar, serinlemek ve aşırı sıcakların sağlığımıza olumsuz etkilerini en aza indirmek için en büyük kurtarcımız. Özellikle mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar olduğunda klimaların daha uzun süreli çalıştırılmasının sağlık açısından güvenli olup olmayacağı sorusu da oluşmaya başladı. İklimlendirme sektöründe 100 yıllık geçmişe sahip Daikin, sıcak havalarda klimaların doğru kullanımının yanı sıra kullanıcılara istedikleri konforlu ve serin ortama sahip olma konusunda tavsiyelerde bulunuyor.  

 

Küresel ısınmayla birlikte, özellikle son on yıl içerisinde mevsimlerde değişiklik olması ile birlikte çoğu bölgeye beklenen seviyede yağış düşmüyor, yaz mevsiminde ise rekor sıcaklıklar yaşanıyor. Değişen iklim koşullarıyla beraber klima kullanımı ise artık bir lüksten ziyade her türlü yaşam alanında bir ihtiyaç haline geliyor. Dışarıdaki sıcak havadan kaçmak için iç ortamlarda daha fazla zaman geçirilen sıcak günlerde; ev, ofis gibi günün çoğu vaktinin geçirildiği alanlarda ise klimaların doğru ve verimli bir şekilde kullanılması daha da önem kazanıyor. İklimlendirme sektöründe 100 yıllık deneyime sahip Daikin, yaz mevsiminde kullanıcıların güvenle serinlemesi için önerilerde bulunuyor.

 

Klimayı Doğru Sıcaklık Ayarında Çalıştırın

Uzmanlara göre kullanıcılar kapalı ortamlara girdiğinde öncelikle vücut ısısının düşmesini beklemeli ve sonrasında klimayı açmalı. Kullanıcının vücut ısısı ideal derecede olsa bile düşük sıcaklıkta çalıştırılan bir klima hastalıklara neden olabiliyor. Bu nedenle klimayı ideal sıcaklıkta çalıştırmaya özen göstermek gerekiyor.

Araştırmalara göre, insanlar yüzde 40-60 nem ve 20-27°C sıcaklık aralığında, temiz havalı ortamlarda daha konforlu ve rahat hisseder. Bu konforu verimli şekilde sağlayabilmek adına klimayı doğru ayarlamak gerekmektedir. Soğutmada düşürülen, ısıtmada ise yükseltilen her 1°C ayar sıcaklığı, enerji tüketiminde yaklaşık yüzde 7-10 arasında artışa neden olur. İdeal olarak klimayı soğutmada 23-24°C’ye ayarlamak önerilir. Bununla birlikte aşırı nemli havalarda nem alma modunun tercih edilmesi, kullanıcıların iç ortamlarda konforlarını artırmalarına destek olur.

Son Teknolojiye Sahip Üzerinize Üflemeyen Klima Tercih Edin

Uzmanların soğuk havaya direkt olarak maruz kalınmamasına yönelik önerileri; havayı iç mekana eşit dağıtma özelliğine sahip klimaların seçilmesinin önemine işaret ediyor.  Daikin’in son teknolojiye sahip kliması Zeta Shira Plus, sahip olduğu ‘2 Kademeli Hareket Algılama Sensörü’ ile ortamdaki hava akışını kişiye değil, başka bir alana yönlendiriyor. Böylece klima ile serinlerken ortamdakilerin üzerine üfleme sorunu yaşanmıyor. Eğer ortamda kimse yoksa sensör bunu tespit ediyor ve klima otomatik olarak daha verimli bir ayar noktasına geçiyor.

 

Havayı Eşit Dağıtan Klimalar ile Konforlu Bir Şekilde Serinleyin

Uzmanlara göre dikkat edilecek unsurlardan biri; klimanın hava yönlendirme kanatlarını (flap) yazın tavana üfleyecek şekilde kullanmak. Bu uygulama üflenen havanın ortamda homojen şekilde dağılmasını sağlıyor. Bununla birlikte teknolojinin gelişmesiyle birlikte klimalar havanın homojen dağılması için birçok özelliğe de sahip. Daikin’in Zeta Shira Plus kliması, ikili kanat yapısı ile konforu artırıyor. Daha iyi bir hava akımı sağlamak ve havayı ortamdaki en uzak mesafeye kadar ulaştırabilmesi için tasarlanan ikili kanat yapısı sayesinde ortamın tümünde homojen bir sıcaklık dağılımı sağlanıyor.

3 boyutlu (3D) hava akımı özelliği ile ise, iç ünite flapleri otomatik olarak aşağı – yukarı veya sağa – sola hareket etmesini sağlıyor veya istenen konumda sabitlenebiliyor. Böylece havanın homojen bir şekilde dağılımı sağlanıyor ve büyük alanlarda en uzak köşelere bile sıcak veya serin hava akışı ulaşabiliyor.

 

Hava Temizleme Özellikli Klimalar İle Serinlerken İç Ortam Hava Kalitenizi Artırın

Günümüzde hava temizleme özelliğine sahip klimalar da vardır. Bu klimalar havayı filtreleyerek iç ortamlarda da temiz bir hava elde edilmesini sağlar. Üstün teknolojik özelliklere sahip bir klima seçerken aynı zamanda yüksek filtreleme özelliğine sahip klimaları seçmek de iç ortam hava kalitesine oldukça etki eden bir unsur. Klimalardaki filtreler toz partiküllerini yakalar, alerjenleri ayrıştırır ve kötü kokuları giderir; böylece size daha iyi ve daha temiz hava sağlar. Daikin’in bu özelliğe sahip klimalarından biri olan Stylish klima, sahip olduğu ‘Flash Streamer’ teknolojisi ile zararlı partikülleri, kokuları ve alerjenleri güçlü bir şekilde parçalayan yüksek hızlı elektronlar üretiyor ve temiz bir iç ortam havası sunuyor.

 

Klimalardaki Gece/Uyku Modu ile Kaliteli Bir Gece Uykusuna Sahip Olabilirsiniz

Sıcak yaz gecelerinde klimaların uyurken kullanılıp kullanılamayacağı sorusu da akıllara geliyor. Klima kumandalarında yer alan “Sleep (uyku)”, “Silent (sessiz)” veya “Comfort (konfor)’’ tuşlarını kullanarak, klima ünitelerinin de çalışma devrini düşürerek daha sessiz ve sizi rahatsız etmeyecek bir hava akımı ile çalışma moduna geçebilirsiniz. Bu özellik sayesinde oda sıcaklığınının ve nem dengesinin sağlanması ile birlikte rahat bir uyku uyuyabilirsiniz. Uyku modu açık olan bir klima zaman ayarlı özelliği sayesinde de otomatik olarak kapanacaktır. Aynı zamanda gece ayar moduna sahip klimalar da gece boyunca aşırı ısınmayı veya aşırı soğumayı önleyerek konforlu bir uykuya sahip olmanıza yardımcı olur. Konforlu Üfleme Modu’na sahip bir klima ile de sıcak ya da soğuk havanın vücudu direkt etkilemesini önlemek için uygun kanat pozisyonu sağlanır.

 

Herşeyden Önce Klima Bakımını Atlamayın

Klimaların yıllık bakımlarını yaptırmak klimaların güvenli ve verimli bir şekilde kullanılmasında önemlidir. Tıkalı filtreler ve kirlenmiş dış ünite serpantini klimanın verimini düşürür. Uzmanlara göre, klimaların bakımlarının düzenli olarak yaptırılması enerji tüketimini yaklaşık olarak yüzde 10-20 oranında düşürür.

Diğer Haberler

Daikin’den Evinizin Havasını Değiştiren Yeni Hava Temizleme Cihazları

Daikin’den Evinizin Havasını Değiştiren Yeni Hava Temizleme Cihazları

İklimlendirme sektörünün inovatif markası Daikin, benzerlerine göre fark yaratan yeni hava temizleme cihazı MCK70ZH ve MCK70ZW…
VRV’nin Mucidi Daikin, Yeni Kaset Tipi İç Ünitesi ile Projelere Zariflik Katıyor

VRV’nin Mucidi Daikin, Yeni Kaset Tipi İç Ünitesi ile Projelere Zariflik Katıyor

100 yıllık geçmişe sahip, iklimlendirme sektörünün yenilikçi ve çevreci şirketi Daikin, üstün teknolojiye sahip geniş ürün gamıyla…
Daikin Türkiye, 18 Milyar TL’lik Cirosu ile Fortune 500 Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor

Daikin Türkiye, 18 Milyar TL’lik Cirosu ile Fortune 500 Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor

İklimlendirme sektöründe 100 yıllık geçmişe sahip Daikin, Türkiye’de doğrudan yatırımcı olarak faaliyet göstermeye başladığı 2011 yılından…