• Ağustos 16, 2024

Rota Klima Yetkili Servisleri için Mobil Servis APP Uygulamasını Hayata Geçirdi

Rota Klima Yetkili Servisleri için Mobil Servis APP Uygulamasını Hayata Geçirdi

Türkiye’nin klima markası olma yolunda kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık veren ve bu konuda projelerini hayata geçirmeye devam eden Rota Klima alt yapısına yaptığı yatırımlara devam ediyor.

 

Rota B4B dijital platformu ile yetkili satıcılarıyla siparişten ürün sevkine kadar tüm süreçleri ve yetkili satıcılarının ihtiyaç duyacağı fiyat, ürün, katalog dahil her türlü dokümanı B4B dijital portal üzerinden yürütmeye başlayan Rota klima tüm süreçlerini dijitale taşımanın avantajlarını ana sezonda kullandı. Geçen yıla göre ilk 7 ayda 2,4 kat büyüyen Rota Klima, daha fazla işlemi daha az personel ile çok hızlı ve hatasız gerçekleştirerek hem iş verimliliğini artırdı hem de iş ortaklarına hız ve esneklik kazandırdı.

Rota B4B dijital platformu ile yetkili servislerin tüm ilk çalıştırma, bakım ve onarım işlemleri, garanti harici ve dahili işlemleri, yedek parça siparişleri ve hak edişleri tek bir platform ile yapılmaktadır. Her klima cihazımızın seri numarası ile müşteriye kadar uzanan süreçleri, o seri numarasına ait cihaza yapılan tüm servis işlemleri takip edilebilir durumdadır. Rota yetkili servislerinin her bir cihaz için yaptığı her işlem B4B dijital platformunda bir iz ve bir veri bırakmaktadır.

Rota Klima B4B platformunu yetkili servisler için MOBİL APP uygulaması ile a cep telefonları üzerinden kullanılabilir olarak hayata geçirdi. E- servis belgesi ve e- kataloglar ile tüm servis süreçlerindeki evrak ve kağıt kullanımını ortadan kaldırarak daha yeşil bir çevre için katkı sağlamaya başladı. Doğaya ve çevreye karşı dost ve enerji verimli ürünleri tüketicilerle buluşturan Rota Klima, dijitalleşen alt yapısı ile kağıt kullanımını azaltarak çevreye ve doğaya katkısını iş modeliyle de sürdürmenin haklı gururunu yaşıyor.  

Rota klimalar için yapılan her bir ilk çalıştırma veya servis veya bakım onarım veya arıza işlemi için yetkili servisler servis kaydı açmayı, elemanlarına servis atamasını, yapılan servislere ait servis formunun doldurulmasını, yapılan servis işlemine ait elektronik servis belgesini oluşturmayı ve oluşturulan elektronik servis belgesini tüketiciye pdf olarak cep telefonunda servis işlemi bittiği anda anında iletebilme kolaylığını cep telefonları ile yapabilir hale geldiler. Böylece ağaçların kesilmesine neden olan kağıt tüketimini azaltarak doğayı da korumuş olmanın mutluluğunu iş ortaklarıyla paylaşıyor. Ayrıca mobil app servis dijital platformu sayesinde servise ait tüm veriler anlık siteme girilmiş, tüm kayıtlar anlık ve hatasız otomatikman sisteme kaydedilmiş, zaman kaybetmeden servis belgeleri oluşturulup tüketiciye mail veya whatsup ile teslim edilmiş olmaktadır.

Böylece Rota klima hem yetkili servislerinin verimliliğini, tüm servis işlemlerinin içeriğini, verilerin raporlanmasını, servislerin performanslarını anında görebilme ve denetleyebilme avantajını elde etmektedir. Rota yetkili servisleri de tüm servis elemanlarının iş planlamasını, servis atamalarını, servise ait ilk çalıştırma, arıza ve bakım işlemlerini ve servis belgelerini anında cep telefonu ile yaparak hızlı ve profesyonel bir iş disiplini ile yapma becerisine sahip olmaktadır. Yetkili servisler ayrıca cep telefonları ile ürünlere ait tüm yazılı ve görsel dokümanlara B4B dijital platformundan ulaşabilmektedir.

Rota Klima Türkiye’nin klima markası olma yolunda sadece en geniş ürün yelpazesi ile konut, villa, ticari binalar, geniş mekanlar, oteller için çözüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Dünya’nın 2. en büyük klima üreticisinin robotlarla yapılan en yüksek teknolojiye sahip üretim tesislerinde üretilen kaliteli ürünleri ile sektörde nitelikli ürünleri ile dikkat çekiyor. Ürün kalitesinin ve çeşitliliğinin çok iyi bir servis organizasyonu ve nitelikli bir satıcı ağı olmadan bir anlam ifade etmeyeceğinin bilincinde olan Rota Klima yönetimi, müşteri memnuniyetini kalıcı kılacak, yetkili satıcı ve yetkili servislerinin iş yapabilme becerilerini artıran, onlara zaman kazandıran, kolay ve esnek bir çalışma fırsatı sağlayan iş akışlarını yaptığı alt yapı yatırımları ile sürekli geliştiriyor. Doğayı ve çevreyi korumanın sorumluluğunu taşıyor ve çevreye duyarlı iş modellerini benimsiyor.

Havamız hep yerinde sloganı ile hem tüketicilerinin hem de iş ortaklarının tercihi olma yolunda çaba gösteren Rota klima; üründen, lojistiğe, yüksek stok kapasitesinden, servis kalitesine kadar her noktada fark yaratmaya ve yeni mobil dijital servis platformu ile doğa ve çevreyi koruyan iş modellerine öncülük yapmaya devam ediyor.

Diğer Haberler

Rota Panda Klima İle Mobil Klima Konforunu Yaşayınız

Rota Panda Klima İle Mobil Klima Konforunu Yaşayınız

Rota Klima, Panda Mobil kliması ile küçük mekanlar için harika çözümler sunuyor. İster evde, ister ofiste,…
Rota Klima Ailesi Türkiye’nin Her Bölgesinde Yapılanmasını Büyütmeye Devam Ediyor

Rota Klima Ailesi Türkiye’nin Her Bölgesinde Yapılanmasını Büyütmeye Devam Ediyor

Konut, villalar ve ticari binalar için iklimlendirme çözümleri sunan ve ürünlerini Dünya’nın en büyük ikinci üreticisinin…
Rota Klima 2024 Yılının İlk 6 Ayını Rekor Büyüme ile Kapattı

Rota Klima 2024 Yılının İlk 6 Ayını Rekor Büyüme ile Kapattı

Türkiye’nin klima markası olma yolunda emin adımlarla ilerleye ve 2024 yılı değişim yılı ilan ederek ‘’Değişiyoruz-Büyüyoruz-Güçleniyoruz’’…