• Kasım 1, 2022

Doğru Filtrasyon, İklimlendirme Sistemlerinde “Tasarruf Artırıcı Tedbirler”in Başında Geliyor

Doğru Filtrasyon, İklimlendirme Sistemlerinde “Tasarruf Artırıcı Tedbirler”in Başında Geliyor

Türkiye’nin filtrasyon sistemleri alanında lider markası Hifyber, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında doğru filtrasyonun; endüstriyel filtrasyon ve HVAC sistemleri için sağladığı faydalara dikkat çekti.

Hifyber Genel Müdürü Ahmet ÖZBECETEK

 Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, “Nanofiber filtre medyası” ürünümüz ile endüstriyel filtrasyonda ve HVAC sistemlerinde ki fan motorları tarafından tüketilen enerjiden yüzde 30’lara varan oranlarda tasarruf sağlıyoruz. Fan motorlarının daha az enerji ile çalışması sayesinde de sistemden kaynaklı karbon emisyonlarını azaltıyoruz” dedi.

Abalıoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hifyber, endüstriyel filtrasyonda ve HVAC sistemlerinde yüksek filtrasyon güvenliği sağlamak üzere geliştirdiği “nanofiber filtrasyon medyası” ürünü ile enerjide tasarruf seferberliğini destekliyor.

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü vesilesi ile bir açıklama yapan Hifyber Genel Müdürü Ahmet ÖZBECETEK, enerjiden tasarruf sağlayan verimli sistemler ile gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın mümkün olduğunu açıkladı. Ahmet ÖZBECETEK, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyada enerji kaynakları hızla tükeniyor. Fosil yakıtların yol açtığı iklim değişikliğine karşı ülkeler, sera gazı salınımını azaltma mücadelesi veriyor. Bu nedenle binalarda ve endüstriyel tesislerdeki enerjinin yüzde 80’ini tüketen ısıtma ve soğutma sistemlerinde, tasarruf artırıcı tedbirler alınması hem bu mücadeleyi güçlü bir şekilde destekleyecek hem de Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katlı sağlayacak.

Yüzde 30 tasarruf

Hifyber olarak dünyamızın geleceği için sürdürülebilirliği tüm süreçlerimizin merkezine yerleştirdik. Bu kapsamda binalar ve endüstriyel tesislerdeki; HVAC sistemleri ile endüstriyel filtrasyon için doğada çözünebilen hammaddelerden ürettiğimiz “Nanofiber Filtre Medyası” ürünümüzle; yüksek filtrasyon verimliliğinin yanı sıra enerjiden tasarruf da sağlıyoruz.  “Nanofiber Filtre Medyası”nın sağladığı yüksek hava geçirgenliği sayesinde; endüstriyel filtrasyonda, ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinde ki fan motorları tarafından tüketilen enerjiden yüzde 30’lara varan oranlarda tasarruf sağlıyoruz. Fan motorlarının daha az enerji ile çalışması sayesinde karbon emisyonunu da azaltıyoruz.

İnsan ve çevre odaklı AR-GE anlayışı

Başarımızın arkasındaki en önemli faktörün ise AR-GE’miz olduğuna inanıyoruz. İnsan ve çevre odaklı AR-GE’miz ile faaliyetlerimizi daha verimli hale getirerek, hava filtrasyonu alanında sürdürülebilir başarılar yakalamayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Diğer Haberler

Ofislerin Kötü Havası, Çalışanların ‘Bilişsel İşlev Performansını 2 Kat Düşürüyor’

Ofislerin Kötü Havası, Çalışanların ‘Bilişsel İşlev Performansını 2 Kat Düşürüyor’

Pandemi ile birlikte ofislerin iç mekân hava kalitesi, çalışanlar için en büyük endişe kaynağı haline geldi.…
İklimlendirme Sistemlerinde Doğru Hava Filtresi Kullanmak, Enerji Sarfiyatını Yüzde 15 Düşürüyor

İklimlendirme Sistemlerinde Doğru Hava Filtresi Kullanmak, Enerji Sarfiyatını Yüzde 15 Düşürüyor

İşletmeler, artan enerji maliyetleri nedeniyle çeşitli tasarruf önlemleri alıyor. Bu tasarruf önlemleri kapsamında ele alınan ilk konu ise;…
Pompalar, küresel enerji tüketiminin yüzde 22’sinden sorumlu

Pompalar, küresel enerji tüketiminin yüzde 22’sinden sorumlu

Dünya genelinde ülkeler, hızla artan enerji maliyetleri ve iklim değişikliği nedeniyle enerji politikalarını yeniden gözden geçirip,…