• Kasım 28, 2023

Baymak’tan Çevreye Duyarlı Bir Dokunuş

Baymak’tan Çevreye Duyarlı Bir Dokunuş

İklimlendirme sektörünün lider markası Baymak, sürdürülebilirlik yaklaşımı adımlarına bir yenisini daha ekliyor. Baymak, İzmir’de hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesiyle yoğuşmalı kombilerle tasarruf elde ederken, doğalgazın yanması sonucu açığa çıkan ve canlılara zararlı olan atık su sorununa da nötralizasyon kabı ile çözüm sunuyor.

 

Yoğuşmalı kombilerde 2018 yılı Nisan ayında gelen yasal zorunlulukla birlikte son yıllarda ciddi bir şekilde arttı. Daha az gazla aynı oranda ısınma sağlayan, bu özelliği sayesinde de doğal gaz faturalarını düşürmeye yardımcı olan yoğuşmalı kombiler, çalışma sistematiği gereğince hermetik kombilerden farklılaşıyor. Yoğuşmalı kombiler, doğal gazın yanması sonucunda ortaya çıkan ve bacadan dışarı atılacak baca gazındaki su buharını özel ısı eşanjörü sayesinde geri kazanarak toplam verimi artırıyor. Ancak bu çalışma sistematiği gereğince yoğuşmalı kombilerde ortaya atık su çıkıyor. Bugün gider hattı olmayan pek çok kombi tesisatı mevcut. Yoğuşmalı kombi alan bazı tüketicilerin gider hattına sahip olmadığından dolayı problemler görülmektedir. Oysaki baca atık gazı ile su buharının karışımı asidik bir sıvı olup canlılara zarar verecek bir içeriğe sahip olan atık suyun insanlara, hayvanlara, bitkilere zarar vermemesi için mutlaka kapalı bir gidere verilmesi bir başka deyişle yoğuşmalı kombi montajı işleminde ilave olarak yoğuşma gider hattı yapmak gerekiyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veren iklimlendirme ürün ve çözümleriyle enerji dönüşümünün öncüleri arasında yer alan Baymak, bu kapsamda yoğuşmalı kombilerin atık su problemine çözüm sağlamak üzere İzmir’de pilot proje hayata geçirdi. Eski yapılaşma gibi sebeplerle kapalı gidere bağlantı sorunu yaşanan kombiler için Baymak, nötralizasyon kabını İzmirli tüketicilere ücretsiz olarak ulaştırıyor.  Baymak bu noktada söz konusu proje ile sadece hava kalitesini değil, su kalitesini de korumayı amaçlayan bir çözüm daha sunuyor.

 

İzmir’de farkındalık yaratmayı hedefliyor  

Sürdürülebilir bir geleceğe destek sağlayacak proje kapsamında Baymak’tan yoğuşmalı kombi alanlara yoğuşmalı kombilerin çalışması sırasında oluşan asidik yoğuşma suyunun nötralize edilmesini sağlayan nötralizasyon kabı verilecek. Atık suyu gidere bağlanmamış olan hanelerde pH değeri 3.5 olan yoğuşma sıvısının pH değerini içtiğimiz suyun değeri olan 7-8 seviyelerine çıkaran nötralizasyon kabı sayesinde yoğuşmalı kombilerden ortaya çıkan ve doğaya karışan asidik suyun çevreye ve canlılara zarar vermesi engellenecek.

 

Yoğuşmalı kombilerle tesisat tüketiminde yüzde 35’e varan tasarruf mümkün

Yoğuşmalı kombi daha az doğal gaz harcayarak daha çok ısınma sağlıyor. Konvansiyonel kombide kullanılan doğal gazdan elde edilen ısının büyük bir kısmı bacadan dışarı atılırken, yoğuşmalı kombide kullanılan teknolojiyle bu kayıp ortadan kaldırılıyor. Atık gaz sisteminin önüne eklenen ısı eşanjörü sayesinde gaz bacadan çıkmadan önce gazdaki su buharı ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülerek yeniden kullanılıyor. Böylece doğal gaz kullanımında verim artıyor ve çevreye zararlı gaz salınımı azaltılıyor. İyi bir bina yalıtımı ile yeterli miktarda panel radyatörün olduğu doğru projelendirilmiş bir tesisat, tüketimde yüzde 25-35 aralığında bir tasarruf ve faturalarında 3’te bir oranında düşüş sağlıyor.

Diğer Haberler

Klima Alırken Özellikleri Kadar Montaj Süresine de Dikkat Edin

Klima Alırken Özellikleri Kadar Montaj Süresine de Dikkat Edin

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında artan sıcaklar, ev ve işyerleri için klima talebini arttırdı. Ancak tüketicilerin, aşırı…
Baymak Akademi Yılın İlk Yarısında 1850 Sektör Profesyoneline Eğitim Verdi

Baymak Akademi Yılın İlk Yarısında 1850 Sektör Profesyoneline Eğitim Verdi

Sektörde sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarını da gündeminde tutan Baymak, eğitimin gücünü kullanarak teknik donanıma sahip…
Baymak Lunatec Tam Yoğuşmalı Kombide 5 Yıl Garanti Fırsatı Sunuyor

Baymak Lunatec Tam Yoğuşmalı Kombide 5 Yıl Garanti Fırsatı Sunuyor

Geleceğin teknolojisiyle ürettiği çevre dostu geniş ürün gamıyla öne çıkan “, tam yoğuşmalı kombi modeli Lunatec…