• Kasım 10, 2022

İKLİMLENDİRMEDE 30 YIL AR-GE PROJELERİNDE 20 YILLIK DENEYİM

İKLİMLENDİRMEDE 30 YIL AR-GE PROJELERİNDE 20 YILLIK DENEYİM

30 yıldır sektörün iklimlendirme ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ürün tasarımlarına imza atan İmbat, Ar-Ge çalışmalarına yaptığı yatırımla güvenilir ve verimli ürünlerle projelere fayda sunmaktadır. Dünyadaki 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren firmanın başarısının en önemli nedeni, 2004 yılından beri Ar-Ge projeleri üretiyor olması ve sektördeki 12 ar-ge merkezinden biri olmasıdır.

Bunlarla birlikte,  şu an mevcut ürünlerimize ilave olarak Ar-Ge merkezimizde tasarımlarında son aşamasına gelmiş enerji tasarrufu ile verimliliği yüksek ürünlerimizden üçü tamamlanmış ve ikisi ticarileşmiştir.Bu ürünlerimizden dört tanesi de TÜBİTAK-TEYDEP tarafından desteklenmeye uygun bulunmuş olan Ar-Ge ve İnovasyon Projeleri kapsamında da desteklenmiştir.

İmbat’ın önemsediği bir başka önemli konu da, 2022 başından bu yana ERP 2021 standartlarına uygun imalat yapıyor olmak ve  ihracatçı konumunda olduğu Avrupa’da 2021 sonunda, ülkemizde ise 2025’te uygulamaya geçilecek olan yeni gaz protokolüne yani, F-gaz regülasyonuna uygun yeni gazlar ile çalışmaya hazır olmasıdır.

Bu çalışmaları, her zaman sertifikasyon ile destekliyor, örneğin, çatı tipi klimaları ile bilinen global markaların yanı sıra, Eurovent sertifikasını 2015 yılında alan dünyadaki yedinci ülkemizde ise Türkiye’deki tamamen yerli tasarımı gerçekleştiren ilk firma olan İmbat, bununla birlikte cihazları, A ve B enerji sınıfına sahiptir ve halen dünyada bu belgeye sahip olan 13 firmadan biri durumunda.

İlaveten bu çalışmaları paylaşmaya da hevesli olan şirket bu konudaki ilk sunumlarını ISEMAS 22 de yaptı.

 

 

 

 

 

06-08 Nisan 2022 tarihleri arasında Thomas More University ve Piri Reis Üniversitesi’nin ortaklaşa organize ettiği ve Amasya Üniversitesi’nin destekleyicisi olduğu “International Symposium on Energy Management and Sustainability (ISEMAS) 2022” etkinliğinde, Horus  projelerinin çıktısı olan PCA UÇAK HAVALANDIRMA VE ŞARTLANDIRMA ÜNITESI’nin (PCA PRE CONDITIONED AIR UNIT FOR AIRCRAFT)   sunumu  yapıldı.

Bir ar-ge projesi olarak tamamladıkları ve satışına başladıkları bu ürünleri, inverter scroll tip kompresör, elektronik genleşme valfi, değişken devirli yüksek basınçlı radyal plug fan ve kondenser fan hız kontrolü ile gelişmiş yazılıma sahip mikroişlemci kontrol sistemine sahip. Evaporatör ve mikro kanallı kondenserlerde yüksek ısı transfer yüzeyi standart olarak uygulanır. Sınıfına ve muadillerine göre maksimum enerji verimliliği sunan tasarıma sahiptir.  İmbat HORUS PCA uçak taze hava şartlandırma üniteleri çok modüllü birbirinden bağımsız soğutma çevrimli olup yedekleme özelliğinde modüler olarak tasarlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

Clima 22’de , Hollanda’da yapılan bir diğer sunumları da;

 

 

 

22-25 Mayıs 2022 de Rotterdam’da düzenlenen 14. REHVA Dünya Kongresi CLIMA 22, REHVA’ya üye derneklerden biri tarafından 3 yılda bir düzenlendi. CLIMA 2022, hem Delft hem de Eindhoven Teknoloji Üniversiteleri ile işbirliği içinde Hollanda Bina Hizmetleri Derneği olan TVVL tarafından organize edildi.

Bu kongrede de, yine bir ar-ge projesi olan, Sart (SOLAR ADAPTED ROOFTOP) projesi ile ilgili makaleyi sundular.

 

 

 

 

 

 

 

Bu projede, güneş kollektöründen sağlanan ısıl enerji girişi kompresör sonrası soğutucu akışkan sıcaklığını arttırmakta ve bu etki kompresör giriş noktasındaki soğutucu akışkan sıcaklığını arttırararak sistemde 5C lik sıcaklık artışı sağlandığı durumda COP değerinde %25 lik bir artış sağlamaktadır. Fabrikalarında kurulu eş büyüklükteki normal ve güneş destekli iki cihazın karşılaştırmalı olarak halen testleri yapılmakta ve güzel sonuçlar alınmaktadır. Yakın zamanda bir fabrikada örnek uygulama cihazı kurulacaktır.

Firma yetkilileri, İmbat olarak  30 yıllık bilgi ve entelektüel sermaye birikimleri ile  ar-ge projeleri yapmaya ve ürettikleri cihazları ile sektörde global oyuncuların yanında yer almaya , pazarı her geçen gün büyütmeye devam edeceklerini belirtiyorlar.

 

Diğer Haberler

Jade Tekstil, Mısır’ın Kavurucu Sıcaklarına İmbat ile Çözüm Buluyor

Jade Tekstil, Mısır’ın Kavurucu Sıcaklarına İmbat ile Çözüm Buluyor

Dünya’da 50’den fazla ülkede tercih edilerek dünyanın önemli iklimlendirme çözümleri üreticilerinden biri haline gelen İmbat, Yeşim…
İmbat, Gürcistan’ın Tarihi Devlet Tiyatrosu’na Yenilikçi Çözümler Sağlıyor

İmbat, Gürcistan’ın Tarihi Devlet Tiyatrosu’na Yenilikçi Çözümler Sağlıyor

Çoğunluğu Avrupa’ya olmak üzere 50’den fazla ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye’nin dünyadaki iklimlendirme temsilcisi İmbat, Gürcistan’ın kültürel…
İstanbul Harbiye Askeri Müzesi, İmbat’ın Hassas İklimlendirme Çözümlerini Tercih Ediyor

İstanbul Harbiye Askeri Müzesi, İmbat’ın Hassas İklimlendirme Çözümlerini Tercih Ediyor

İmbat, Türkiye’nin iklimlendirme sektörü öncü firmalarından biri olarak, güçlü iş birlikleri ve yenilikçi çözümleriyle dikkat çekmeye…