• Ağustos 22, 2024

Karel Elektronik, İmbat’ın İnvertör Teknolojili Hassas Kontrollü Klima Cihazlarını Tercih Etti

Karel Elektronik, İmbat’ın İnvertör Teknolojili Hassas Kontrollü Klima Cihazlarını Tercih Etti

1991 yılından bu yana Hassas Kontrollü Klima üreten İmbat, Veri Merkezleri İklimlendirme çözümlerinde pazar lideri olma hedefiyle üretimlerine devam ediyor. Geniş opsiyonel çözümleriyle dikkat çeken İmbat, bu kez Karel Elektronik tarafından tercih edildi. İmbat’ın opsiyonel olarak sunduğu invertör kompresörlü ve standart olarak sunduğu EC plug fan teknolojili hassas kontrollü klima cihazları, Karel’in Ankara’daki 30 metrekarelik server odasında toplamda 80 kW soğutma kapasitesiyle hizmet verecek. Yedekli olarak tesis edilen cihazlar, yükseltilmiş döşemeye üfleyerek değişken soğutma ihtiyaçlarına yüksek verimle karşılık verecek şekilde tasarlandı.

 

İmbat İnvertör Kompresörlü Hassas Kontrollü Cihazları ile yüksek verimlilik ve düşük işletme maliyeti ile veriler güvenilir ve sağlıklı olarak saklanacak.

Karel Elektronik’in verilerinin güvenliği ve sağlığı için büyük önem taşıyan kritik alanların iklimlendirme ihtiyaçlarını karşılamak üzere İmbat’ın ileri mühendislik çözümlerinden İmbat Hassas Kontrollü Klima Cihazları (CRAC Üniteler) tercih edildi. Bu çözümler, veri merkezlerinin ihtiyaç duyduğu şartları maksimum enerji verimliliği ile sağlıyor.

İmbat’ın invertör kompresörlü hassas klima cihazları, frekans sürücüsü (VFD) aracılığıyla kompresör hızını içerideki yüke göre hassas bir şekilde ayarlayarak, server kabinetlerinin bulunduğu kritik alandaki sıcaklık ve nem kontrolünü optimum seviyede tutuyor. Standart olarak sunulan elektronik genleşme vanaları, geleneksel termostatik vanalara göre değişen yük koşullarına daha hızlı yanıt vererek daha stabil ve verimli bir soğutma sağlıyor. Bu, düşük süper ısı değerleriyle kompresörün ömrünü uzatırken işletme maliyetlerini de azaltıyor.

İnvertör kompresör ve EC plug fan teknolojilerinin yanı sıra çift cidarlı gövde yapısı (70 kg/m3), gürültü kontrolü ve yangın güvenliği açısından da önemli avantajlar sunuyor.

İnvertör teknolojisi, hassas kontrollü klimalarda, enerji verimliliği, hassas ve dar tolerans aralığında sıcaklık ve nem kontrolü, mekanik ömrün uzatılması ve akustik performans gibi birçok kritik mühendislik gereksinimini karşılayan ileri bir çözüm olarak İmbat’ın mühendislik yeteneklerinden yalnızca birini oluşturuyor. İmbat, tüm yetenekleriyle yıllardır Dataspace, Miran Data Center, Relcom, 3data Data Center, Rostelecom, Jazdata Center, Beltelecom, Enerjisa Veri Merkezi, Genelkurmay Başkanlığı Terörle Mücadele Arşivi, Türk Akımı, Tatmetal, Vestel, Goodyear, Toroslar Elektrik gibi önemli projelerde veri merkezleri için gerekli olan hassas kontrolü güvenle sağlıyor.

Diğer Haberler

TRT Uluslararası Film Platoları, İmbat İklimlendirme Çözümlerini Seçti

TRT Uluslararası Film Platoları, İmbat İklimlendirme Çözümlerini Seçti

İmbat, Türkiye’nin önde gelen iklimlendirme ve soğutma çözümleri üreticisi olarak, TRT Uluslararası Film Platoları’nda tercih edildi.…
İmbat, Coca Cola Tesislerinde İklimlendirme Çözümleri Sunuyor

İmbat, Coca Cola Tesislerinde İklimlendirme Çözümleri Sunuyor

Coca-Cola İçecek Semerkant projesinin ardından Çimkent projesi için de İmbat’ın Paket İklimlendirme çözümlerini tercih ediyor. İmbat,…
ESSİAD ve İmbat Soğutma İşbirliği’nde Veri Merkezi İklimlendirme Sistemleri Semineri Gerçekleştirildi

ESSİAD ve İmbat Soğutma İşbirliği’nde Veri Merkezi İklimlendirme Sistemleri Semineri Gerçekleştirildi

ESSİAD organizasyonunda İmbat İklimlendirme işbirliği ile 8 Kasım 2022 tarihinde “Veri Merkezi İklimlendirme Sistemleri” Semineri gerçekleştirildi.…