• Ekim 2, 2023

Kombiler İçin; Kompozit Gövdeli, Islak Rotorlu, Yüksek Verimli ve Hız Kontrollü Sirkülasyon Pompaları

Kombiler İçin; Kompozit Gövdeli, Islak Rotorlu, Yüksek Verimli ve Hız Kontrollü Sirkülasyon Pompaları

KSB Pompa, kombilerde kullanılmak üzere geliştirdiği yeni nesil kombi sirkülasyon pompalarını pazara sunuyor. KSB Pompa’nın uzun yıllar süren Ar-Ge çalışmalarının bir ürünü olan bu yenilikçi Calio SI serisi pompa ile Türkiye’de üretimi gerçekleştirilmeyen yani benzeri olmayan bir üründe seri üretime geçiliyor.

Artık stoklara yatırım yapmanıza, ithal edip depolarınızda yüklü miktarda pompa bekletmenize ve para bağlamanıza gerek yok. KSB Pompa’nın robotik üretim hattı sayesinde haftalık, aylık planlar yaparak, talep ettiğiniz kadar pompaya bir gün içerisinde erişim sağlayabilirsiniz. Bu ürün, Türkiye’deki kombi ve kazan üreticileri ile yedek parça pazarına büyük destek sağlamayı hedefliyor. Türkiye için önemli bir gelişme olan sirkülasyon pompaları, birçok kombiye uyumlu olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca yüksek verimliliği, kullanım kolaylığı ve mevcut sistemlerle olan uyumu sayesinde de kullanıcılarına büyük avantajlar sunuyor.

Standart kablo bağlantıları ve hava purjörü ise yedek parçalara kolay erişim avantajı sağlıyor. Bu özelliği ise bakım ve onarımları kolaylaştırıyor. Ayrıca, pompa uzun süre çalıştırılmadığında, aksaklık yaşandığında veya kitlendiğinde, manuel müdahale için pompa üzerindeki deblokaj vidası ile pislik ya da hava dışarı alınarak, blokaj gideriliyor. Isıtma sistemleri için kullanılan bu pompalar, kombinin hidrolik modülüne monte ediliyor.

Pompanın entegre hava tahliye sistemi, havayı otomatik olarak sudan dışarı atabilme özelliği sunuyor.

Performans Aralığı

Debi: 3,6 m³/saat’e kadar

Basma Yüksekliği: 7,5 metreye kadar

Pompa, debi açısından 3,6 m³/saat’e kadar ve basma yüksekliği açısından da 7,5 metreye kadar çeşitli ihtiyaçları karşılayabiliyor.

Çalışma Koşulları

+0~+95°C’ye kadar sıvı sıcaklığı

+70°C’ye kadar ortam sıcaklığı

Gürültü ≤30 Db(A)

Maksimum sistem basıncı 6 bar

Çalışma koşulları açısından, pompa sıvı sıcaklıkları için +0°C ila +95°C’ye kadar, ortam sıcaklıkları için ise +70°C’ye kadar yüksek dayanım sunuyor. Ayrıca, düşük gürültü seviyesi (≤30 Db(A)) ve maksimum sistem basıncı 6 bar ile sessiz ve güvenilir bir performans sunuyor.

Elektrik Motoru ve Sürücü Özellikleri:
Pompa, elektrik motoru ve sürücü özellikleri bakımından ıslak rotorlu bir yapıya sahiptir ve yataklar, basılan sıvı ile yağlanır. Bu çeşitlilik, farklı basınç gereksinimlerini karşılamak için farklı ürün tiplerinin
mevcut olduğu anlamına gelir. Calio SI serisi sirkülasyon pompaları, sabit hızlı sirkülasyon pompalarına göre %80’e kadar daha az elektrik tüketir, böylece verimli, sessiz ve ihtiyaca göre daha konforlu bir ısınma deneyimi sunar. Bu da kullanıcılar için enerji tasarrufu ve daha çevre dostu bir ısıtma sistemi demektir.

KSB Türkiye, ileri teknoloji ürünlerin tasarımına ve üretimine odaklanmakta, her projede en gelişmiş teknolojileri kullanarak çeşitli ihtiyaçlara yanıt vermeye devam etmektedir. Bu gurur, “Biz varsak, ülkemiz vardır, biz yapmazsak kim yapar?” felsefesiyle çalışan KSB çalışanlarına aiƫtir, ülkemize hayırlı olsun. Bu başarı aynı zamanda ülkemizin teknolojik ilerlemesine ve ithalatın azalmasına da ciddi bir katkı sağlayacaktır.

www.ksb.com.tr

Dr. Sinan Özgür

Diğer Haberler