• Mayıs 3, 2024

MG Serisi Genel Amaçlı Basınç Ölçerler

MG Serisi Genel Amaçlı Basınç Ölçerler

48 yıldır ölçüm cihazları üretiminde sektörün öncü ismi olan PAKKENS, endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler geliştirip, yeni ürün tasarımları ile sektörde fark yaratıyor.

 

PAKKENS MG Serisi Genel Amaçlı Basınç Ölçerler, hidrolik ve pnömatik sistemler, makine imalat endüstrisi, su ve su arıtma tesisleri, proses hatları vb. yüksek hassasiyet gerektirmeyen endüstriyel uygulamalarda ölçüm yapılması amacıyla tasarlanmıştır.

EN 837-1 uyumlu PAKKENS MG Serisi Basınç Ölçerler, standart olarak KL. 2.5 hassasiyet sınıfında olup, son kullanıcıların taleplerine göre KL. 1.6 sınıfında da üretilebilir. Bu ürünler farklı endüstriyel uygulamalar için çeşitli gövde tasarımlarına ve proses bağlantılarına sahiptir.

MG Serisi Genel Amaçlı Basınç Ölçerlerde Bourdon tüpü olarak bilinen basınç algılama ekipmanı, bakır alaşımlı malzemeden ya da AISI 316L paslanmaz çelikten imal edilebilmekte. PAKKENS, Basınç ölçerin kullanılacağı prosesin kimyasal uyumluluklarına göre uygun tipte malzeme seçenekleri sunmakta.

Bakır alaşımlı MG serisi ürünler IP41 veya IP65 koruma sınıfına göre üretilebilirken, paslanmaz tip MG Serisi ürünler IP65 koruma sınıfına göre üretiliyor. IP65 koruma sınıfına sahip olan basınç ölçerler kullanıldığı prosesteki titreşimin etkilerini azaltmak için kullanıcı talebine bağlı olarak gliserin veya silikon yağı ile de doldurulabilir. Sıvı dolgusunun istenilmediği basınç ölçerlerde ise titreşim sönümleyici (Vib-Lock) mekanizma tercih edilebilir.

Bakır alaşımlı MG serisi basınç ölçerler -1 bar ile 600 bar, paslanmaz MG serisi basınç ölçerler 2.5 bar ile 600 bar arasında geniş bir ölçüm kapasitesine sahip olup, eşdeğer mano-vakum aralıklarında da üretilebilmekte. Ürünlerin çalışma sıcaklıkları, imal edildiği malzemeye ve sıvı dolgusu durumuna göre değişiklik gösterebilmekte. Standart bakır alaşımlı ürünler en yüksek 60°C proses sıcaklığında ölçüm yapılabilirken gümüş kaynağı kullanılması ile bu sıcaklık değeri 120°C’ye kadar yükselmekte. Aynı serinin paslanmaz ürünleri ise 200°C’ye kadar kararlı çalışmakta. Ürünlerde sıvı dolgusu kullanılması durumunda belirtilen çalışma sıcaklıkları sıvı dolgusunun fiziksel özelliklerine göre değişim gösteriyor.

PAKKENS, tecrübeli tasarım, AR-GE ekibi ve tam donanımlı üretim tesisi ile endüstriyel uygulamalarınız için hassas, güvenilir, emniyetli ve dayanıklı ürünler tasarlayıp üretmeye devam ediyor.

Diğer Haberler

Basınç ölçer seçimi

Basınç ölçer seçimi

48 yıldır ölçüm cihazları üretiminde sektörün öncü ismi olan PAKKENS, endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler geliştirip, yeni…
PAKKENS, gıda ve sıhhi uygulamalara özel diyafram ayırıcılı sistemlerle fark yaratıyor

PAKKENS, gıda ve sıhhi uygulamalara özel diyafram ayırıcılı sistemlerle fark yaratıyor

47 yıldır ölçüm cihazları üretiminde sektörün öncü ismi olan PAKKENS, gıda endüstrisinin ihtiyaçları doğrultusunda da çözümler…
PAKKENS NTC Sensörler

PAKKENS NTC Sensörler

47 yıldır ölçüm cihazları üretiminde sektörün öncü ismi olan PAKKENS, endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler geliştirip, yeni…