• Mayıs 2, 2023

PUSULA’NIN 80. SAYISINDA DEPREM SONRASI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE KENTLER ELE ALINDI

PUSULA’NIN 80. SAYISINDA DEPREM SONRASI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE KENTLER ELE ALINDI

ODE Yalıtım’ın sektördeki dinamikleri, güncel gelişmeleri ve trendleri 20 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak okurlarıyla buluşturduğu Pusula Dergisi’nin 80’inci sayısı yayınlandı. Bu özel sayıda deprem sonrasında üretimin sürdürülebilirliği ve yaşanabilir şehirler için çözüm önerileri, uzmanlar ve sektör profesyonelleri tarafından farklı yönleriyle ele alındı. Dergi ayrıca bu sayı itibarıyla firesiz üretim ile sıfır atık prensiplerine uygun ölçülerde ve geri dönüştürülebilir kağıt kullanılarak basılmaya başlandı.

 

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım’ın sektörün gelişimine katkı sunmak, güncel gelişmeleri, dinamikleri ve trendleri anlatmak üzere 20 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak yayınladığı Pusula Dergisi’nin 80’inci sayısı okurlarla buluştu.

 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından hazırlanan dergide üretimin sürdürülebilirliği ve yaşanabilir şehirler konuları ele alındı. “Şimdi Doğru Sorular Sorma Zamanı” kapağıyla çıkan dergide; yapı-inşaat dinamikleri, sanayi sektörü, üretimin devamlılığı için atılması gereken adımlar, bina güvenliği, deprem sonrası değişen iç tasarım süreçleri ve yeni nesil yaşam alanı anlayışı ile sürdürülebilir kentler gibi konular, aralarında iş insanları, mimarlar, akademisyenlerin de yer aldığı uzmanlar ve sektör profesyonelleri tarafından çok yönlü olarak ele alındı. Derginin her ay merakla beklenen “Fark Yaratanlar” köşesinin konuğu ise ismi 17 Ağustos depremiyle özdeşleşen AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki oldu.

 

Sıfır atığa uygun baskı

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda “Enerji Verimliliği”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” alanlarında politikalar üreten ODE Yalıtım, 2023 vizyonu kapsamında Pusula’da da birtakım değişiklikler yaptı. Dergi 80’inci sayısı itibarıyla firesiz üretim ile sıfır atık prensiplerine uygun ölçülerde ve geri dönüştürülebilir kağıt kullanılarak basılmaya başlandı.

Diğer Haberler

Yazlık Evlerde Konfor ve Tasarrufun Anahtarı: Doğru Yalıtım

Yazlık Evlerde Konfor ve Tasarrufun Anahtarı: Doğru Yalıtım

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pek çok kişi, sıcak günleri keyifli bir şekilde geçirebilmek için yazlık evlerine…
Enerji Verimliliğinin Yolu Isı Yalıtımından Geçiyor

Enerji Verimliliğinin Yolu Isı Yalıtımından Geçiyor

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile Türkiye’nin ve dünyanın öncelikli gündem maddelerinden biri haline gelen enerji verimliliği, sürdürülebilirlik…
Epiclub üyeleri gelecek hedeflerini Sırbistan buluşmasında değerlendirdi

Epiclub üyeleri gelecek hedeflerini Sırbistan buluşmasında değerlendirdi

ODE Yalıtım tarafından iyi su yalıtımı uygulamaları konusunda farkındalık yaratıp, nitelikli projelere özel ürün ve hizmet…