• Nisan 26, 2024

Soğuk Çalışma Ortamları, İşletmelerin ‘İş Gücü Maliyetlerini’ Yüzde 10 Artırıyor!

Soğuk Çalışma Ortamları, İşletmelerin ‘İş Gücü Maliyetlerini’ Yüzde 10 Artırıyor!

Son yıllarda hızla yükselen enerji fiyatları, sanayicileri zorluyor. Isıtma da sanayicileri zorlayan gider kalemleri arasında yer alıyor. Çünkü sanayide kullanılan enerjinin yüzde 80’ini geleneksel ısıtma sistemleri tüketiyor.

Bazı işletmeler çözümü ısıtmada kısıntıya gitmekte buluyor. Ancak bu yaklaşım doğru bir çözüm olmuyor, çünkü soğuk bir ortamda çalışmak, insanların performansını ve sağlığını olumsuz etkiliyor. Amerika’daki Corneli Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, soğuk ortamda çalışan işçiler daha fazla hata yapıyor ve bu durum işletmenin saatlik iş gücü maliyetlerini yüzde 10 arttırıyor.

 

Endüstriyel tesislerde çalışanların performansını etkileyen birçok faktör bulunuyor. Kışın fabrikalardaki yetersiz ısıtma da bu faktörler arasında yer alıyor. Çünkü yetersiz ısıtma, konfor şartlarını bozup işçilerin performansını düşürüyor.

 

Soğuk ortamda çalışan işçiler daha fazla hata yapıyor

Amerika’daki Corneli Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, soğuk ortamda çalışan işçiler daha fazla hata yapıyor ve bu durum işletmenin saatlik iş gücü maliyetlerini yüzde 10 arttırıyor. Konforlu ortamlar ise iş gücü maliyetlerinden saat başına 2 dolar tasarruf sağlıyor.

 

Halsizlik ve zihinsel bulanıklık hissine neden oluyor

Soğuk ortamlarda çalışmak iş verimliliğini engelleyen bir dizi fiziksel rahatsızlığa da neden olabiliyor. Uyuşmuş parmaklar çalışmaya engel oluyor. Üstelik soğuğun etkisi fiziksel alanı aşarak, bilişsel işlevleri de etkiliyor. Soğuğa uzun süre maruz kalmak, halsizlik ve zihinsel bulanıklık hissine de neden oluyor.

“Son yıllarda hızla yükselen enerji fiyatları, fabrikaları ve işletmeleri zorluyor. İşletmelerde kullanılan enerjinin yüzde 80’ini tüketen geleneksel ısıtma sistemleri, kârlılığı önemli ölçüde düşürüyor.” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, işletmelerdeki geleneksel sistemlerden daha tasarruflu olan elektrikli ve radyant ısıtıcılar ile sağlanacak avantaja dikkat çekti:

 

Yüzde 30 ila 50 oranında tasarruf sağlıyor

“Soğuklarda fabrika binalarında iç mekân konfor sıcaklığını sağlamak için tüketilen enerji, sanayicileri zorluyor. Ancak lokal (bölgesel) ve spot (noktasal)  ısıtma özelliğine sahip olan elektrikli veya radyant ısıtıcıları tercih edenler, geleneksel sistemlerdeki gibi tüm fabrikayı ısıtmak zorunda kalmıyorlar. Çünkü elektrikli veya radyant ısıtıcılar ile yalnızca çalışma yapılan alandaki cisimleri ve insanları ısıtabiliyorsunuz. Bu çalışma prensibi, minimum enerji tüketimiyle gün boyu tutarlı ve konforlu bir ortam sunuyor.

Çukurova Isı olarak, radyant ısıtma teknolojilerimiz ile endüstriyel tesislerin ve işletmelerin ısıtmasında, merkezi sıcak hava üflemeli sistemlere göre yüzde 30 ila 50 oranlarında tasarruf sağlıyoruz.

 

Bölgesel ve spot (noktasal) ısıtma özelliği sunuyor

Doğalgaz veya LPG ile çalışan Goldsun CPH seramik plakalı radyant ısıtıcılarımızın özel tasarlanan seramik plakaları ile yüksek verimli yanma ve ışınım özelliği sunuyoruz. Ayrıca genel ısıtmanın yanı sıra istenen alanlarda, bölgesel ve spot (noktasal) ısıtma da yapılabiliyoruz. Böylece işletmelerin ek mesai saatlerinde yalnızca ısıtmaya ihtiyaç duyulan bölgelerde ısıtma yapmalarını sağlayarak, tasarruf ve konfor şatlarını karşılıyoruz.

 

Enerji verimliliğini maksimize ediyor

Goldsun Vega serisi elektrikli ısıtıcılarımızla da endüstriyel tesislerin ısıtmasında; pratik, ekonomik, konforlu ve çevreci çözümler sunuyoruz. Goldsun markamızın son ürünü olan Goldsun Vega’yı bugüne kadar üretilmiş en teknolojik infrared ısıtıcı olarak tanımlıyoruz. Kısa dalga infrared teknolojisi kullanılarak geliştirilen yüksek verimli Goldsun Vega, özel reflektörü sayesinde ampulden çıkan ışınların tümünü cisimlere yansıtarak, ısıtma verimini yüzde 28 arttırıyor.

 

Kolay kurulum avantajı sunuyor

Endüstriyel tesislerdeki geleneksel ısıtma sistemlerinden radyant veya elektrikli ısıtıcılara geçiş süreci de oldukça kolay ve pratik oluyor. Sistemin fabrikaya kurulum süreci, işletmedeki üretimi veya konfor şartlarını etkilemiyor. Sistem, bir hafta veya 10 gün gibi kısa bir sürede kuruluyor” dedi.

 

Diğer Haberler

Sanayici, sektördeki daralmaya rağmen yatırımlarıyla ‘net sıfır’ hedefini destekliyor

Sanayici, sektördeki daralmaya rağmen yatırımlarıyla ‘net sıfır’ hedefini destekliyor

TÜİK tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi’ne göre eylül ayında sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 2,4…
Çukurova Isı, Yeni AR-GE Yatırımı ile Radyant Isıtmadaki Verimlilik İddiasını Kanıtladı

Çukurova Isı, Yeni AR-GE Yatırımı ile Radyant Isıtmadaki Verimlilik İddiasını Kanıtladı

Çukurova Isı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda AR-GE yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak hayata geçirdiği radyometre…
Çukurova Isı’yı Liderliğe Taşıyan Adımlar

Çukurova Isı’yı Liderliğe Taşıyan Adımlar

Çukurova Isı, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. Radyant ısıtma pazarında yüzde 65’lik bir pazar payına sahip olan şirket,…