• Aralık 13, 2023

Spesifik Uygulamaların Güvenilir ve Kaliteli Ürünü MIT Termoregülatörler

Spesifik Uygulamaların Güvenilir ve Kaliteli Ürünü MIT Termoregülatörler

Sıcaklık düzenleyici olarak bilinen Termoregülatörler, Ekin Endüstriyel mühendislerince geliştirilerek, yüksek kalitede kademeli kalıp ısıtma-soğutma işlemlerinde hassasiyeti yakalayabilmek üzerine tasarlanmaktadır.

Özellikle kalıp ısıtma ve soğutma işlemleri gibi sıcaklığın spesifik şekilde ayarlanması gereken uygulamalarda, termoregülatörler gerekli hassasiyeti sağlayan araçlar olarak kullanılmaktadır. Kalıp sanayinde ancak bu hassasiyet ile yüksek kalitede ürün elde edilebilmektedir.

Birçok farklı kalıp tekniği vardır ve bunların hepsinde sıcaklık düzenleyici olarak termoregülatörlerden faydalanılmaktadır. Örneğin plastik enjeksiyon makinelerinde ihtiyaç duyulan kalıp sıcaklığı, dolum sırasında ve dolum sonrasında farklılık göstermektedir.

Yüksek sıcaklıktaki sıvının kalıba doldurulurken donmaması ve yapısının bozulmaması için kalıbın yüksek bir sıcaklıkta olmasına özen gösterilmektedir.  Dolduktan sonra ise en uygun sürede katılaşıp, kalıptan ayrılmaya hazır hale gelmesi için, kalıbın soğuk olması gerekmektedir. Bu sebeple ısıl dengenin sağlanabilmesi adına plastik enjeksiyon makinelerinde MIT Termoregülatörler (Kalıp Şartlandırıcı) sıklıkla kullanılmaktadır.

Enerji Tüketimi Azalır, Verimlilik Artar

Plastik kalıp enjeksiyonu ile kaliteli ürün üretmek için kaliteli termoregülatör kullanmak önem arz etmektedir. Sıvı haldeki plastiğin sıvı kalabilmesi için önce stabil bir ısı dengesine, sonra da donması için hızlı bir şekilde soğutulmasına ihtiyaç duyulmaktadır. MIT Termoregülatörler bu optimizasyonu, ısıtma kısmında rezistanslarla, soğutma kısmında ise chiller/soğutma kulesi hattından bağlanacak soğutma suyu ile sağlamaktadır. Bu çalışma prensibi sayesinde, verimlilik artarak, enerji tüketimi azalmaktadır. Ayrıca zamandan tasarruf edilerek üretim kapasitesi de artmaktadır.

Plastik Enjeksiyon, Metal Enjeksiyon, Otomotiv ve Kauçuk Sanayii… gibi kullanım alanları bulunan MIT Termoregülatörler, eksiksiz ürün üretimi, yüksek kaliteli yüzeyler ve düşük malzeme kaybını hedeflemektedir. Enerji tüketiminde azalma, kalıp sonrası işlemlerden kurtulma ve düşük iç gerilmeler ve yüksek mukavemetleri de amaçlayan Ekin, üretim kapasitesini arttırmaktadır. Ayrıca Ekin, talebe göre standardın dışında özel imalat da gerçekleştirebilmektedir.

Diğer Haberler

Ekin Endüstriyel’den; Kimyasalların Aktarımında Kullanılan, Tasarruflu, Verimli, Yeni “DORIS Dozaj Pompaları”

Ekin Endüstriyel’den; Kimyasalların Aktarımında Kullanılan, Tasarruflu, Verimli, Yeni “DORIS Dozaj Pompaları”

Ekin Endüstriyel, tasarruflu ve verimli “DORIS Dozaj Pompaları” ile kimyasalların aktarımında yeni bir çözüm sunuyor. “DORIS…
Prosese Uygun, Sürdürülebilir, Enerji Tasarruflu Özel Dizayn MIT Borulu Eşanjörler

Prosese Uygun, Sürdürülebilir, Enerji Tasarruflu Özel Dizayn MIT Borulu Eşanjörler

Ekin Endüstriyel, özel imalat konusunda uzman mühendislik becerileriyle, sistemin ısı geri kazanımı projesi için kolları sıvadı.…
MIT Evaporatör ve Kondenserlerde Devrim Niteliğinde Teknolojik Çözümler

MIT Evaporatör ve Kondenserlerde Devrim Niteliğinde Teknolojik Çözümler

MIT markası ile soğutma sistemlerinde Borulu Evaporatör ile etkili sonuçlar yaratan Ekin, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik…