• Nisan 17, 2023

teskon+SODEX iklimlendirme sektörünün gelişiminde önemli rol üstleniyor

teskon+SODEX iklimlendirme sektörünün gelişiminde önemli rol üstleniyor

İklimlendirme sektörünün lider üreticilerini, sektör profesyonellerini ve akademisyenlerini iki yılda bir İzmir’de buluşturan teskon+SODEX Fuarı; bünyesinde gerçekleşen iş birlikleri ile firmaların uluslararası pazara açılmasına katkı sağlıyor. Fuar; TMMOB Makina Mühendisleri Odası, İzmir Ticaret Odası ve iklimlendirme sektörü dernek ve firmaların destekleriyle eş zamanlı gerçekleşen kongre aracılığıyla da sektörün gelişimine katkıda bulunuyor.

 

Ege Bölgesi’nin en güçlü fuarlarından biri olan teskon+SODEX’e organize edildiği her yıl İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli gibi şehirlerden bölge sektör temsilcileri de yoğun ilgi gösteriyor. Organize edildiği 12 yılda 45.000’den fazla ziyaretçi ve 1.000’in üzerinde katılımcıyı ağırlayan teskon+SODEX, bölgenin gelişimine önemli bir katkı sunuyor. Fuarın sağladığı verimlilik üzerine değerlendirmelerde bulunan İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakkı Şanal, “teskon+SODEX pandeminin ardından ilk kez düzenleniyor. Hepimiz heyecanlı ve umutluyuz. Ege Bölgesi’nde sektörümüzün gelişimi için Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş.’nin yaptığı bu organizasyon çok değerli. Uzun bir aradan sonra gerçekleşecek fuarda tüm firmalarımızın yeni iş birliklerine imza atacağına inancımız tam. Fuarda tüm firmalar yeni ürün ve çözümlerini tanıtacak, biz de son gelişmelere şahitlik etme fırsatını yakalayacağız” dedi.

 

İklimlendirme sektörünün gelişimine aracılık ediyor

Makine mühendisleri, teknisyenler ve akademisyenlerin merakla beklediği teskon+SODEX’e kariyer hedefini iklimlendirme sektörü doğrultusunda çizen öğrenciler de yoğun ilgi gösteriyor. Uluslararası sektör profesyoneli ziyaretçi sayısını da her geçen gün artıran fuar, iş birlikleri aracılığıyla bölgedeki firmaların büyüme ivmelerine katkı sağlıyor. Fuarın sadece büyük ölçekli firmalara değil, bölgedeki KOBİ’ler için de önemli bir fırsat olduğuna değinen Mehmet Hakkı Şanal, “teskon+SODEX hem sektör dinamiklerini takip etmek hem de geliştirdikleri ürünleri pazara sunmak isteyen KOBİ’lere önemli katkılar sunuyor. Uluslararası organizasyonlarda yer almak, buralara katılarak ürünlerini tanıtmak genel olarak KOBİ’ler için zor olmuştur ancak bu noktada teskon+SODEX’in İzmir’de gerçekleşmesinin bölgemizdeki KOBİ’ler için çok önemli ve kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Fuar, katılımcı firmaların bilinirliklerine ve dünyaya açılmalarına önemli bir katkı sunuyor. Özellikle sürdürülebilirlik odaklı çalışmaların desteklenmesi, buna ayak uyduran sektör temsilcilerimizin sayısının da giderek artması ve sektörümüzün bu noktada öne çıkması da bizi mutlu ediyor” dedi.

 

“Fuarın bizim için ayrı bir önemi var”

Sektör paydaşları ve Ege Bölgesi’ndeki müşterileri ile bir araya gelme noktasında teskon+SODEX’in önemli bir katkı sunduğuna değinen Mehmet Hakkı Şanal, “Bu yıl 3. defa teskon+SODEX’e katılıyoruz. Bugüne kadar sektördeki değişiklikleri değerlendirmek, firma olarak Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’ne de mümkün olduğunca destek olmaya çalışıyoruz. Bu yıl fuarın bizim için ayrı bir önemi var.  Nibe ve Üntes Heat-X ısı pompalarını standımızda sergileyeceğiz ve ÜNTES ısı pompalarını ilk kez müşterilerimizin beğenisine sunmuş olacağız. Ege Bölgesi ısı pompaları konusunda önemli bir pazar, bu sebeple fuardan güzel sonuçlarla ayrılmayı planlıyoruz. Sürdürülebilirlik konusunda hassas bir markayız, ısı pompalarımız da toprak, su ve havadaki enerjiyi kullanarak çalışan, yüksek enerji verimliliği ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkan bir ürün. Yüksek enerji verimli ve düşük CO2 emisyon değerlerine sahip ürünlerimizle sağlıklı iklimlendirme çözümleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“Bilgilerimizi tazeliyor, projelerimizi paylaşıyoruz”

teskon+SODEX’e uzun yıllardır katılarak zaman zaman bildiriler sunan, projelerini paylaşan ve 4 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan İmbat Pazarlama Direktörü Bilgi Akkaya, “İzmir merkezli bir marka olarak, teskon+SODEX’in iklimlendirmenin kalbinin attığı İzmir’de düzenlenmesini önemsiyoruz. Fuarla eş zamanlı olarak kongrenin gerçekleştirilmesi de bizim için oldukça kıymetli. Bir yandan bilgilerimizi tazeliyoruz diğer yandan da zaman zaman bildiriler sunarak projelerimizi paylaşıyoruz. Organizasyona katılan önemli akademisyenler, proje ve taahhüt firmalarıyla da bir araya gelme ve ilişkilerimizi tazeleme fırsatımız oluyor. Bölgemiz için önemli ve güçlü bir fuar. İmbat olarak bu yıl kapak tipi ısı değiştiriciler, uçak klimaları, hassas kontrollü klimalar gibi birçok yeni ürünümüz var ancak fuarda tek bir ürünümüzü sergileyerek, merak eden sektör profesyonellerine tüm yeniliklerimizi ve ürünlerimizi fabrikamızda anlatmayı planlıyoruz. 50’den fazla ülkeye ihracat yapan bir firmayız ve üretimini yaptığımız tüm cihazların çevreci olmasını önemsiyoruz. teskon+SODEX fuarı da dahil iklimlendirme sektörü tüm paydaşlarıyla her geçen gün sürdürülebilirliğe daha çok ağırlık veriyor, biz de dünyamızın geleceğini korumak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

“Sektörün birbiri ile buluştuğu en verimli platform”

Düzenlenmeye başladığı ilk yıldan itibaren tüm teskon+SODEX’e katıldıklarını ve bir İzmir firması olarak organizasyona büyük önem verdiklerini belirten Doğu İklimlendirme A.Ş. Genel Müdürü Seçkin Tuncer Erdoğmuş “Sektörümüz, çok fonksiyonlu yapısıyla bizleri bir araya getiren teskon+SODEX’i iple çekiyor. Bir yandan fuar diğer yandan da Ulusal Tesisat Kongresi ile teskon+SODEX; akademisyen, tasarımcı, uygulayıcı ve biz imalatçıların birbiri ile buluştuğu en verimli platform. Organizasyon, sektörümüzde yaşanan değişimleri ve gelişmeleri de görmemize imkan tanıyor. Doğu İklimlendirme olarak biz de Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz onlarca ürün ve faydalı modeli fuarda sergileme fırsatı buluyoruz. Firma olarak ürettiğimiz her yeni ürünün çevreye duyarlı, fark yaratan ve rekabetçi olması için çabalıyoruz. Fuarda da özellikle Avrupa Birliği’nin ErP – Eco Design ‘Enerji İlgili Ürünler Direktiflerine’ uygun olarak ürettiğimiz ürünlerimizi sergilemeye özen gösteriyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birbirinden değerli akademisyenler, sektör temsilcileri ve markaların yer alacağı fuarı ziyaret etmek isteyen sektör profesyonelleri www.teskonsodex.com üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Diğer Haberler

Aldağ, Dört Gün Boyunca Teskon+Sodex’in İlgi Odağı Oldu

Aldağ, Dört Gün Boyunca Teskon+Sodex’in İlgi Odağı Oldu

İklimlendirme sektörünü 26-29 Nisan 2023 tarihleri arasında İzmir’de bir araya getiren Teskon+Sodex Kongre ve Fuar etkinliğinde…
Masdaf, İzmir Bayisi VEMAS ile teskon+SODEX Fuarı’nda Yer Aldı

Masdaf, İzmir Bayisi VEMAS ile teskon+SODEX Fuarı’nda Yer Aldı

Türkiye iklimlendirme sektörünün önemli oyuncularını ve akademisyenlerini İzmir’de buluşturan teskon+SODEX, 26-29 Nisan tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre…
Üntes, Teskon+Sodex İzmir Fuarında ziyaretçileri ile buluştu

Üntes, Teskon+Sodex İzmir Fuarında ziyaretçileri ile buluştu

26-29 Nisan tarihleri arasında Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Teskon+Sodex fuarında yerini alan Üntes, fuar kapsamında 4…