• Ağustos 7, 2023

Yurt İçinde ve Yurt Dışında ki Veri Merkezlerinin İklimlendirmede ki Tercihi ‘İmbat Hassas Kontrollü Klima’

Yurt İçinde ve Yurt Dışında ki Veri Merkezlerinin İklimlendirmede ki Tercihi ‘İmbat Hassas Kontrollü Klima’

Sistem odaları, müzeler, laboratuvarlar, pano odaları, elektrik & elektronik ekipman odaları, bilgisayar ve telekomünikasyon sistemleri gibi mahaller, insan konforundan daha farklı tasarım kriterlerine sahiptir. İmbat hassas kontrollü klimalar, ekipman, test odaları ve telekomünikasyon sistemlerinde aşırı ısınma, bilgi kaybı, oksitlenme, kısa servis ömrü, erken hasar, yedekleme ünitesinde fiziksel hasar gibi durumları ortadan kaldırmak için gerekli olan nem ve sıcaklık değerlerini, dar toleranslar içerisinde sağlamak üzere geliştirilmiştir.

 

İmbat hassas kontrollü klimalar ile ortam sıcaklığı daima istenen değerde ve +/-%1°C’ye kadar tolerans ile, ortam bağıl nem oranı ise istenen oranda ve +/-%2 RH’ye kadar tolerans ile sağlanabilmektedir.

Tamamen yerli tasarlanan ve üretilen İmbat cihazlar, ilk kez 2001 yılında üretilmiş ve 2003 yılında da ilk kez ihraç edilmiştir. O zamandan beri, oluşan referanslar birbirini doğurmuş ve özellikle yurt içinde hassas klima kullanımı gerektiren mahallerde telefonla sipariş edilir alışkanlığa dönüşmüştür.

IT sektörüne yönelik olarak ta İnrow, İnrack sistemler, Kapak tipi soğutucu, Kapak tipi ısı geri kazanım  ve mikro veri merkezleri için klima çözümleri üretmektedir.

Yani İmbat en küçük tek kabinetli sistemden en büyük server sistemlerine kadar tüm sektöre hizmet vermektedir.

İmbat inrow klimalar soğuk ve sıcak koridor  uygulamaları için özel geliştirilmiş ve kullanılacağı alana uygun olarak IT ekipman kabinlerinin arasına yerleştirlebilen modüler yapıya sahiptir. Inrow teknolojisi ile hızlı kapasite arttırımı sağlamakta ve yükseltilmeiş döşeme ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. İmbat inrow klimalar standart olarak direk genleşmeli veya soğuk sulu olarak üretilmektedir.

İmbat İnrack klimalar ise veri merkezinde kabinetlerin direk  içini soğutmak üzere tasarlanmış ve kabinet içine  monte edilen, hızlı kurulum imkanı sağlayan, modüler ve yüksek verimli cihazlardır.

İmbat kapak tipi ısı değiştiriciler ise veri merkezi iç ısı yükü düşürülmekte , ısı geri kazanımı sağlanmakta ve sistemin verimliliği arttırılmaktadır.

İmbat  ,gerek  ürünlerinin yüksek verimli tasarımları ile gerekse veri merkezi  soğutma çözümlerinde sunduğu yenilikçi ürünleri ve çeşitliliği   ile veri merkezi PUE değerlerinin minimize edilmesine yardımcı olur.

 

İmbat’ın son zamanda üretilen ve teslim edilen bazı yurt içi  referansları ;

TSE Laboratuarı  – Sakarya / Pandemi Hastanesi – Sakarya / Uçak Tekstil – Aydın / Çorum Belediyesi / Tuzgölü Ofisler – Ankara / Denim İtalion – Urfa / Argo Tarım –Urfa/ Karafiber – Antep/ Eren Tekstil – Bitlis / Marmara Boya – Tekirdağ / Uzunlar – Tekirdağ / Kurt Kumaş Maraş / Milteks – Maraş / Doğan Tekstil – Maraş / Argento Tekstil – Maraş / Hampten By Hilton – Arnavutköy İST / Ford otomotiv- Kocaeli / MB Ümraniye – İstanbul / Botaş Batı Karadeniz Ölçüm İstasyonu – Zonguldak

 

İmbat’ın son zamanda üretilen ve teslim edilen bazı yurt dışı referansları ise ;

Sierra Lione Havalimanı – Afrika / Rostelecom– Rusya / Almaty Havalimanı – Kazakistan / Mauritus Standart Bureau /  Taşkent Coton – OQ Saroy Tekstil – Urgenç Klaster Tekstil / Özbekistan , JAZZ Data Center-Rusya / Martin Dow Maker Veri Merkezi-Rusya / İntegral Data Center-Rusya

ROSTelecom / Rusya                         Standart Bureau / Mauritus                          JAZZ Data Center / Rusya

Direk genleşmeli veya soğuk sulu İmbat Hassas kontrollü klimalar, üzerindeki mikro işlemci sayesinde günlük ve haftalık olarak programlanabilir veya tam otomatik çalışma imkanı sağlar. Uzaktan kumanda ve cihaz kontrol sistemi ile bina yönetim sistemlerine bağlanabilir, cihaz üzerinden görülebilecek veriler ile sıcaklık, nem gibi değerlere ulaşabilirken aynı zamanda filtre kirliliği, hava akışının engellenmesi ve oluşabilecek diğer arızaları gösteren sensörler görülebilmektedir. Yedekli ve eş yaşlandırmalı sistemlerle uzun ömür ve garanti sonrası düşük bakım maliyeti sağlanabilmektedir.

Diğer Haberler

Tersane İstanbul Projesinde Aldağ Cihazları Kullanıldı

Tersane İstanbul Projesinde Aldağ Cihazları Kullanıldı

Altın Boynuz, ya da diğer adıyla Haliç, Tersane İstanbul projesi ile “şehrin kalbi” olduğu görkemli günlerine…
DemirDöküm, Türkiye’nin Dört Bir Yanında  İş Ortaklarıyla Güçlü Bağlarını Pekiştiriyor

DemirDöküm, Türkiye’nin Dört Bir Yanında İş Ortaklarıyla Güçlü Bağlarını Pekiştiriyor

İklimlendirme sektörünün öncü markalarından DemirDöküm, iş ortağı ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. CEO Alper Avdel ve…
Elektrikli ve Radyant Isıtıcılarda Bakım, ‘Yüksek Verim ve Sistem Emniyeti’ Sağlıyor

Elektrikli ve Radyant Isıtıcılarda Bakım, ‘Yüksek Verim ve Sistem Emniyeti’ Sağlıyor

Kış aylarında endüstriyel tesisler ile kafe, restoran ve otel gibi işletmelerde yaz konforu sunan bütçe dostu…