• Eylül 29, 2022

Falckon Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftasına dikkat çekiyor

Falckon Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftasına dikkat çekiyor

İstanbul’da her 25,99 dakikada bir yangın olayı yaşanıyor. İtfaiye ekipleri yangınlara ortalama 6,10 dakikada müdahale ediyor. Her yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftasına dikkat çeken Falckon, yangınla mücadele konusunda doğru bilincin oluşmasına katkı sunuyor.

İstanbul İtfaiyesi verilerine göre kentte geçtiğimiz yıl çıkan 20 bin 760 yangının 5 bin 368’i söndürülmemiş sigara, 5 bin 105’i ise elektrik kontağından kaynaklanıyor. Toplam 20 bin 760 yangının, 11 bin 463’ü “yapısal yangınlar”, 9 bin 297’si ise “yapısal olmayan yangınlar” kategorisinde değerlendiriliyor. Bu yangınlarda çok sayıda insan yaşamını yitirirken yüzlercesi de yaralanıyor. Bununla birlikte çıkan yangınların sonucunda milyarlarca liralık da maddi kayıp oluşuyor. 25 Eylül -1 Ekim tarihleri arasında kutlanan Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftasında endüstriyel itfaiyecilik eğitimlerinin önemi bir kez daha hatırlanıyor.

“Her profesyonel itfaiyeci yılda 250 eğitim kartını tamamlıyor’’

Türkiye’nin endüstriyel yangın ve itfaiye eğitimleri konusunda Falckon ile yarışa dahil olduğunu ifade eden Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, “İtfaiyecilik; bilgi, tecrübe, disiplin ve özveri isteyen mesleklerden biri. Bu sebepten tüm itfaiyecilerimize gayretlerinden ötürü minnet borçluyuz. Bir itfaiyecinin en öncelikli görevi kendini korumaktır. Zira ancak bu şekilde başkalarına yardımcı olabilir. Mesleğini nasıl daha güvenli şekilde yerine getirebileceğini öğrenmek ise başlı başına büyük bir çaba gerektiriyor. Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftasında sektöre katkılarımızı bu amaç doğrultusunda özetlemek gerekirse; her profesyonel itfaiyeci yılda 250 eğitim kartını tamamlıyor ve gelişimleri takip edilip bu eğitimlerin çeşitlilikleri, sahadaki değişikliklere paralel olarak artırılıyor. Falckon yangın güvenliği sektöründe; Türkiye’nin uluslararası arenada bir görünürlüğünün olmasını amaçlıyor. Bu amaçla Hollandalı Safety Coaches firmasının çoğunluk hissesini satın aldık. Bu satın alma ile birlikte endüstriyel yangın güvenliğinin dünyadaki en önemli merkezlerinden birisi olan Rotterdam’da, Falckon Fire Safety Rotterdam B.V. ismi ile kurulu operasyonlarına başladık” dedi.

Diğer Haberler

Türkiye’de yangın vakalarının yüzde 40’ı İzmir, Muğla, Antalya ve Çanakkale’de

Türkiye’de yangın vakalarının yüzde 40’ı İzmir, Muğla, Antalya ve Çanakkale’de

Yangınların sadece yüzde 16’sı doğal nedenlerden kaynaklanıyor   Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yangın haberleri de artmaya…
Endüstriyel yangınlar çevreyi de tehdit ediyor

Endüstriyel yangınlar çevreyi de tehdit ediyor

Endüstriyel yangınlar ve patlamalar insan hayatını tehlikeye atmanın yanı sıra doğal ekosistemi de büyük ölçüde tahrip…